5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Dünya AIDS günü semineri

Türkiye'de, AIDS bulaşma yaşının 15'e indiği bildirildi. Dünya AIDS Günü dolayısıyla Bursa Şehir Kütüphanesi'nde konuşan Doktor Ömer Burç, Türkiye'de AIDS'li hasta sayısının ortalama 15 yaşa indiğini, kayıtlı hasta sayısının ise bin 100 civarında olduğunu söyledi.

Şehir Kütüphanesi ve Kızılay tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen konferansta, AIDS hastalığı hakkında Osmangazi Lisesi öğrencilerine bilgiler veren Dr. Ömer Burç, AIDS hastalığının tedavisinin zor, ancak korunma yollarının kolay olduğunu belirtti.

Tek eşlilik ve cinsel birleşmede tedbir alınması halinde bu ölümcül hastalığın bulaşma riskinin olmadığını belirten Burç, Türkiye'de hastalığa yakalanma yaşının 15'e indiğini ve kayıtlı AKDS hastası sayısının bin 100 olduğunu kaydetti.

Kendisinden şüphe edenlerin en kısa sürede kan testi yaptırmasını isteyen Burç, "Hastalığın bulaştığı kişide 6-8 hafta arasında hiçbir belirti gözükmez. Toplumumuzda AIDS'e yakalanan hastalara karşı ön yargılı bir tutum var. AIDS hastalığı sarılmakla, dokunmakla, öpmekle ve aynı eşyaları kullanmakla bulaşmaz. Hasta olan kişileri toplumdan dışlamamalıyız, aksine onlara destek olmalıyız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 21:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?