5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Dünyanın en modern kanser ünitesi

Ali Osman Sönmez Bursa Onkoloji Hastanesi'nin 4 trilyon liraya mal olan dünyanın en modern teknolojisine sahip Radyoterapi Ünitesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkiye'de ilk defa hizmet alımı tarzında tamamı hayırsever iş adamları tarafından karşılanan Ali Osman Sönmez Bursa Onkoloji Hastanesi bünyesinde 4 trilyon liraya mal olan Radyoterapi Ünitesi'nin açılışı için tören düzenlendi.

Kanser hastalığının tedavisinde kullanılan dünyanın en modern ve en son teknolojisine sahip 2.5 milyon dolarlık Multileaf Kollimatör Linear Acceleratör cihazı konuklara tanıtıldı. Bu cihazın Türkiye'deki sayılı birkaç hastanede bulunduğunu vurgulayan Başhekim Doç. Dr. Sedat Demir, "Bursa, Türkiye'nin kanser tedavi merkezi haline geldi.

Şehrimizi her yerden hastalar gelmeye başladı. Bu cihazın devreye girmesi Bursa ve çevresi için çok büyük bir kazançtır. Şişman ve yüzeysel cilt tümörlü bütün hastalar başka merkezlere sevk edilmeye gerek kalmadan tedavi edilebilecek.

İnsanımıza insanca hizmet vermek için çalışıyoruz. Nilüfer İlçesi'nde 40 dönüm üzerine kurulması planlanan ikinci onkoloji hastanesinin de 2006 Mayıs ayı içinde temelini atmaya hazırlanıyoruz. Zemin etüdü çalışmalarımız sürüyor. 3 yıl gibi kısa bir sürede bunu da tamamlamayı hedefliyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bayrağı devraldık elimizden geldiği kadar götüreceğiz" dedi.

Törene katılan AKP Bursa Milletvekili Dr. Şerif Birinç ise, Bursa'daki kanser hastaları sayısının son 25 yıl içinde 3 kat arttığını ifade ederek, "Bursa yıllardır Ankara'dan alması gerekenleri alamadı. Sağlık açısından bir bölge halini alan Bursa, eksik kadro, olmayan imkanlarla yıllarca hizmet verdi. Kanser de insan hayatını tehdit eden en önemli hastalıklardan biridir.

Her gün hastalığa davetiye çıkaran etkenlerle karşı karşıyayız. Bursa'ya böyle bir tesisin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Milletvekilleri Şerif Birinç, Şevket Orhan ve Faruk Ambarcıoğlu, Vali Nihat Canpolat ve Başhekim Sedat Demir kurdeleyi kesti. Daha sonra davetliler, 2.5 milyon dolarlık dünyanın en son teknolojiye sahip Multileaf Kollimatör Linear Acceleratör cihazını inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 13:43:28
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 11:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?