1
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Gezici sağlık aracı şifa dağıtıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Sağlık Aracı tam iki yıldır Bursalılara şifa dağıtmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamayan vatandaşlar için oluşturduğu Gezici Sağlık Aracı hizmette 2 yılını doldurdu.

Bugüne kadar yaklaşık 2 bin 600 kişiye şifa dağıtan gezici sağlık aracı, bu kez Seyitabat Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi vatandaşlara tam teşekküllü sağlık hizmeti verdi.

Seyitabat Mahalle Muhtarı Şeref Dinçer, 6. kez mahallerine gelen gezici sağlık aracı görevlilerine ve bu hizmetten dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Muhtar Dinçer, mahallelerinde maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 120 köy sakininin gezici sağlık aracından yararlandığını söyledi.

Bugüne kadar İnkaya, Doburca, Tahtalı, Atlas, Gündoğdu, Dürdane, Hüseyinalan, Mürseller, Saitabat, Bağlarbaşı, Değirmenönü, Doğancı ve Gemlik’te hizmet veren Gezici Sağlık Aracı, hizmet verdiği 2 yılı içerisinde maddi durumu iyi olmayan bin 100 hastaya ücretsiz ilaç, 150 hastaya gerekli olan iğne tedavisi ve kalp rahatsızlığı olan 22 hastaya da EKG çekildi.

Gezici sağlık hizmetleri, Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlemesinin ardından yeni bağlanan ilçe ve ilk kademe belediyelerinde de önümüzdeki aydan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Özellikle üst solunum yolları, miyalji artralji (kas ve kemik ağrıları), hiper tansiyon ve mide rahatsızlıkları şikâyetlerinin fazla olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Doktoru Fatih Zeybek de, küçük yaştaki hastalarda ise soğuk hava sebebiyle bronşit ve bronşite bağlı hastalıkların yoğun görüldüğünü bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 19:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?