2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Orhangazi'de kanser ölümleri

Orhangazi Sağlık Grup Başkanı Dr. Ömer Lütfü Alkan, ilçede kanser oranlarının ürkütücü boyuta ulaştığını söyledi.

Son yıllarda artış gösteren kanser hastalığının başlıca nedenlerinin alkol ve sigara olduğunu kaydeden Dr. Alkan, geçen yıl ilçe genelinde meydana gelen ölümlerin yüzde 14,5’inin nedeninin kanser olduğunu belirtti.

Geçen yıl 207 ölüm olayı meydana gelen Orhangazi İlçesi’nde, 2004 yılında 35, 2005 yılında ise 30 kişinin kanserden hayatını kaybettiğini açıklayan Orhangazi İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ömer Lütfü Alkan, “Kanser hastalığının artmasına neden olan etkenler arasında hava kirliliği de önemli bir yer tutuyor” dedi. Geçen yıl meydana gelen 207 ölüm olayının 96’sının kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler olduğunu kaydeden Alkan, “2005 yılı içerisindeki ölümlerin 39’u beyin ve sinir sistemi hastalıklarına bağlı, 18’i solunum sistemi hastalıklarına bağlı, 10’u ise sindirim sistemi hastalıklara bağlı ölümler olarak sıralanıyor” diye konuştu.

İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre, 2005 yılında yaşanan 30 kanser ölümünün yüzde 37’sinin akciğer kanseri olduğunun altını çizen Dr. Ömer Lütfü Alkan, “Akciğer kanserinden hayatını kaybedenlerin tamamı, erkek ve sigaraya bağlı olarak kansere yakalanmış. Bu da sigara ve alkol alışkanlığının kanser hastalığı üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor” dedi.
.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 15:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?