23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Akbaşlar karantinaya alındı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, kuş gribi şüphesiyle bir köy karantina altına alındı.

İnegöl'e bağlı Akbaşlar Köyü'nde 250 tavuk ve bir ördeğin ölmesi, yetkilileri harekete geçirdi. Köylüler, evlerinde besledikleri tavukların ölmeye başlaması üzerine durumu Tarım Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Ancak köyde hiçbir tedbir almayan yetkililer, tavuk ölümlerin artması üzerine jandarma nezaretinde Akbaşlar'a giderek, ölen tavuklardan numune alıp incelenmek üzere İzmir Bornova Tavuk Hastalıkları Araştırma Hastanesi'ne gönderdi.

Köy muhtarı Yusuf Ataç, daha önce böyle bir vakaya rastlanmadığını, tavukların ölmesinin normal bir hastalık olabileceğini düşündükleri için yetkililere haber vermediklerini söyledi. İnegöl Tarım Müdürlüğü Veterineri Şaban Çakıroğlu, tavukların neden öldüklerini henüz tespit edemediklerini, sonucun İzmir'den gelecek raporla belli olacağını belirtti.

Bu süre zarfında köyde karantina uygulanacağını kaydeden Çakıroğlu, köye kanatlı hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını, köyün her ihtimale karşı da ilaçlanacağı bildirdi. İnegöl'e bağlı Çakırçiftliği, Akhisar, Karalar ve Kıranköy'den çeşitli ihbarların olduğu, ancak kuş gribi vakasına rastlanmadığı gelen bilgiler arasında.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 15:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?