24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çöp projesine köylülerden tepki

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Yeniyörük Köyü'nde yeni çöp sahası projesiyle ilgili düzenlenen toplantıda, yetkililer vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

DSİ, Sağlık, Tarım ve Çevre müdürlüklerinden yetkililer, toplantıya katılan köylülerin tepkisiyle karşılaştı. Bir kahvede toplanan köylülere çöp projesiyle ilgili bilgiler veren Çevre İl Müdür Yardımcısı Atakan Ünsal, katı atık projesinin neden bu bölgede yapılması gerektiğini, çevreye zararın olup olmadığını anlattı.

Ünsal, düzenli çöp depolama sahasıyla İnegöl'ün atıklarının güvenli bir şekilde bertaraf edileceğini, köylüye hiçbir zararının olmayacağını savundu.

Kozluca Muhtarı Sedat Görgülü ise, yapılacak katı atık merkezini kesinlikle istemediklerini söyleyerek, projenin başka bölgeye yapılmasını talep etti.

Neden bu bölgede ısrar edildiğine bir anlam veremediğini ifade eden Görgülü, "Biz Kozluca halkı olarak hayvanlarımızı burada otlatıyoruz, buradan su içiyoruz. Arazimizi buradan suluyoruz. Buraya çöplük yapılırsa biz ne yaparız?" diye konuştu.

Tartışmalar devam ederken, köylülerden toplantıya katıldıklarına dair imza istendi. Buna tepki gösteren köylüler, kahveyi boşaltarak imza atmayacaklarını söyledi. Toplantı başka bir tarihe ertelendi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 14:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?