6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

23 öğrencide sarılık

Çanakkale'de bir ilköğretim okulunda 23 öğrencide sarılık görülmesi üzerine başlayan panik sürüyor.

Çanakkale Sağlık İl Müdürü İlhan Güney, Roman Mahallesi olarak bilinen Fevzipaşa Mahallesi'nde oturan çocukların öğrenim gördüğü Cevatpaşa İlköğretim Okulu'nda 10 öğrencide Hepatit A hastalığının görülmesi üzerine öğrenci velilerinin paniğe kapılarak, tahlil için Devlet Hastanesi'ne gittiklerini söyledi.

Güney, "Önceki gün hastaneye toplam 90 kişinin müracaat ettiğini belirledik. Yapılan tahlillerde 13 kişide Hepatit Aolduğu tespit edilirken, 4 kişinin de daha önceden bu hastalığı geçirdiği belirlendi. 6 kişi de şu an şüpheli durumda bulunuyor. Daha öncekilerle birlikte sarılık olan öğrenci sayısı 23'cü buldu.

Bu öğrencilerin biri hastanede tedavi altına alındı. 20 günlük bir tedavinin ardından bu hastalığın iyileşmesi mümkün. Burada en büyük sorumluluk velilere düşüyor. Veliler mutlata temizliğe dikkat etmeli.

Aksi halde bu hastalığa yakalanmak çok daha kolay oluyor. Vatandaşlarımız idrarda koyu sarı, büyük abdestte sarı renk, kusma ve bulantı, gözlerde sararma, yemeklerden tiksinme gibi belirtiler görürlerse en kısa kürede sağlık birimlerini başvurarak tahlil yaptırsınlar" dedi.

Bu arada, 90'a yakın velinin, kendi çocuklarını da aynı hastalığın olabileceği ihtimaline karşı Devlet Hastanesi'ne tahlil için götürmesiyle okul boşaldı. Veliler, okullarda gerekli hijyen tedbirlerinin alınmadığını iddia ederek Milli Eğitim Müdürlüğü'nü suçladı.

Bölge sakinleri, Roman olmaları sebebiyle kendilerinin dışlandığını ve çocuklarına tek bir okulda eğitim verildiğini öne sürdü.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 13:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?