6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Hastane MR cihazı kiraladı

Çanakkale Devlet Hastanesi, hastalara daha iyi hizmet verebilmek için ihale ile Manyetik Rezonans (MR) cihazı kiraladı.

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen ve Bursa'dan BURTOM (Bursa Tomografi) ile RADMED (Radyoloji Medikal) firmalarının katıldığı ihalede, komisyon en uygun teklifi veren firmayı belirledi.

Yapılan ilk değerlendirmede, BURTOM firmasının daha iyi teklifte bulunduğunu belirten komisyon, bu firma tarafından 2 yıl süre ile MR cihazının hastanede hizmet vermesi konusunda olumlu görüş bildirdi. Firma ile ilgili kesin kararın ise ihale komisyonu başkanının açıklayacağı belirtildi.

İhale ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Orhan Talu, vatandaşlara hizmet etmek amacıyla böyle bir ihalenin yapıldığını belirterek, "Yıllardır ilimizdeki hastalar ses dalgaları ile hasta organın görüntülenmesini sağlayan MR cihazına girmek için Balıkesir ve Bursa gibi illere gidiyorlardı.

Bizler hastalarımızın bu çileyi çekmelerini önlemek için hiçbir kar gözetmeden bu cihazın alımı için ihale açtık. 2 yıllık kiralama yöntemi ile halkımıza hizmet verecek olan MR cihazı 2006 yılı Şubat ayında hizmete girecek.

2 yılda 18 bin çekim yapmanın hedeflendiği MR cihazı kiralama usulü ile yapılmasına rağmen, cihaz sıfır olarak ilgili firma tarafından hastanemize getirilecek. Burada firmanın kendi elemanları tarafından çekimleri yapılacak olan MR'larla ilgili raporları ise hastanemizin radyoloji doktorları hazırlayacaklar" dedi.

Bu arada Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Mete Hazinedaroğlu ise, alınacak olan MR cihazı ile hastanedeki büyük bir eksikliğin giderileceğini belirterek, "Çanakkale merkezin yanı sıra ilçelerimiz ve civar illere ait ilçelerden de MR çekimi için hastanemize gelenler olacak.

Çanakkale için büyük bir hizmet olan MR cihazının Şubat ayı sonlarına doğru hizmete girmesiyle hastaların şehir dışına sevkleri de ortadan kalkacak ve bu çile sona erecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 15:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?