4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Devlet hastanesine yeni MR ve röntgen

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde, hastalara daha iyi hizmet verebilmek için 2 yıllığına kiralanan manyetik rezonans (MR) cihazı ile yeni satın alınan uzaktan kumandalı çok amaçlı televize röntgen cihazı hizmete girdi.

Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Başhekim Kenan Eliuz, hizmet kiralama yöntemiyle alınan MR cihazının 1 trilyon liraya mal olduğunu belirterek, "Yapılan ihaleyi kazanan Bursa'dan RADMED firması cihazı Japonya'dan Çanakkale'ye getirterek kısa sürede hastanemizde eski acil girişine kurdu. Japonya'dan ithal edilen ve 1 trilyon liraya mal olan son model MR cihazı, açık MR özelliğine sahip. Cihazı Bursa'dan RADMED firmasının elemanları kullanacak ve raporları hastanedeki görevliler yazacak. 8 bin çekim üzerinden kiralanan bu cihaz sayesinde teknolojiyi de yakından takip edebileceğiz. İleride yeni ihale yaparken son model yeni bir MR cihazını kiralama hakkına sahip olacağız" dedi.

Vali Orhan Kırlı da, hizmet kiralama yöntemiyle alınan MR cihazının Çanakkale için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Kırlı, MR ünitesinin tefrişinde emeği geçen işadamı Mehmet Alçalar'a plaket verdi.

Bu arada, yeni alınan uzaktan kumandalı çok amaçlı televize röntgen cihazı da hizmete sokuldu. 200 milyar liraya mal olan bu cihaz sayesinde özellikle mide, kolon ve azafagus gibi filmlerin daha iyi şekilde çekilebileceğini belirten hastane yetkilileri, televizyon ekranından çekim yapılacak bölgenin görülüp, en iyi görüntü elde edilince çekim yapılabildiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 19:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?