1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

İlk kayıt birinciye

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre Trakya Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencilerin kayıtları Rektör Prof. Dr. Enver Duran'ın ilk kaydı gerçekleştirmesinin ardından başladı. Rektör Duran, Edirne Sayısal birincisi ve Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu ve Tıp Fakültesi'ne birincilikle girmeye hak kazanan Didem Han isimli öğrencinin kayıt işlemini gerçekleştirdi. Trakya Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerine yerleştirmesi yapılan 9 bin 314 öğrencinin kayıt işlemleri 12 Eylül'e kadar devam edecek.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 364.169 puanla birinci olarak kazanan Didem Han, "Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne babamın görev yapmasından dolayı yabancı değildim. Gerçekten çok çalıştım, emek verdim. Tıp Fakültesi istediğim bir bölümdü. Kazandığım için çok mutluyum ve gururluyum" dedi.

Kayıt işleminin öncesinde kısa bir konuşma yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran da, Didem Han'a, "Trakya Üniversitesi ailesine ve aramıza hoşgeldin. Başarından dolayı seni tebrik ederim. Son yıllarda kız öğrencilerin başarı grafiği giderek yükselmeye başladı. Bayan öğrencilerimizin erkeklerden daha başarılı ve bilinçli olduklarını söylemek istiyorum. Önce kendine, sonra ailene, sonra çevrene ve milletimize hayırlı olsun. Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, laik, Cumhuriyetçi, çağdaş, üretken, yaratıcı, sosyal hukuk devleti anlayışına bağlı, sorumluluk duygusuna sahip, insana hizmet eden bir hekim olacağından hiç şüphem yok" diyerek kesin kayıt butonuna bastı ve Didem Han'ın kaydını gerçekleştirdi.

Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun olan ve Edirne Sayısal birincisi olan Didem Han'ın, Tıp Fakültesi'ni kazanan 113 öğrenci arasında en başarılısı olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 12:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?