1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

ÖSS'de başarıyı artırma çabaları

OKS'de Türkiye birincisi olan Edirne, ÖSS'de düşük olan başarı oranını artırmak için, velilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Edirne'nin ÖSS sınavlarında düşük başarı sergilediğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu, "Bu sorunu ailelerle birlik olup ortak çalışmalar yaparsak çözeceğimize inanıyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak İl Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Birol Yiğit, Fen Lisesi Müdürü Yücel Balkanlı, Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakıcı, İlköğretim Teftiş Kurulu Başkanı Halim Çetin, İlköğretim Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Yavuz katılırken, velilerin toplantıya ilgisizliği gözlerden kaçmadı.

Velileri bilgilendirme amaçlı düzenlenen toplantıda, okul çevre ilişkisi, ÖSS'ye giden yolda gençlerin yaşadığı problemler, motivasyonda ailenin rolü, ailenin ÖSS'ye hazırlanan gençlere karşı izlemesi gereken tutumlar, ÖSS'ye hazırlanan öğrencinin bir günü ve Eğitim Öğretim ilişkileri konuları ele alındı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Edirne Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu, başarının aileyle birlikte ortak çözüm yolları üretilerek daha kolay ulaşılabileceğini belirterek, "Edirne'de yapılan incelemelere göre görev yapan öğretmenlerimiz ortalama 15-20 yıl arası görevde olan ve deneyimli öğretmenler. Kentimizde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 26. Kentin diğer kentlere oranla sosyoekonomik durumu iyi ve OKS'de en başarılı iliz. ÖSS sürecine kadar gerekli olan göstergelere bakıldığında hepsi olumlu gözüküyor. Ancak ÖSS sonuçlarına baktığımızda ilimiz çok gerilerde ve kabullenilebilecek bir durum değildir" dedi.

Hemen herkesin ortak düşüncesinin çocuklarının iyi üniversiteler kazanarak başarılı olmalarını istemek olduğunu da ifade eden Beşiroğlu, "Günümüzde eğitim öğretim okul ve öğretmenle sınırlı değildir. Teknoloji her geçen gün dahpa da ilerlemekte ve ihtiyaç duyulan bilgi kısa sürede Internet ortamından bulunabilmektedir. Bu nedenle tek neden okul ve aile arasında ilişkilerde ve ÖSS'ye hazırlanan öğrencilere karşı ailelerin izleyeceği metodları belirlemektedir. Eğer okul ve aile arasında bir bağ kurulabilirse bu başarı çıtasının yükseleceğine inanıyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 17:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep üstündağ IP: 85.108.179.xxx Tarih : 29.07.2008 12:40:16

sadece ailenin rolü mü olduğunu düşünüyorsunuz.