3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

39 mülteci yakalandı

Edirne'de Yunanistan sınırını oluşturan Meriç Nehri'ni geçerek Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 6 değişik ülke vatandaşı 39 mülteci yakalandı.

Sınır devriyeleri ve jandarma tarafından yakalanan mülteciler, sınırdışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Jandarma ve sınır devriyeleri Keşan, İpsala ve Meriç İlçeleri'nde askeri yasak bölgede yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen, Moritanya, Somali, Irak, Cezayir, Fas ve Pakistan vatandaşı 39 mülteciyi yakaladı. Yakalanan mülteciler verdikleri ifadede Meriç Nehri'ni geçerek önce Yunanistan'a, oradan da Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gitmek istediklerini belirtti.

Yetkililer, kış ayının gelmesi ile birlikte Meriç nehrinin debisinin arttığını ve havanın soğuk olması nedeniyle bir ay içerisinde boğulma ve donarak ölen 7 mültecinin cesedinin bulunduğunu ifade ettiler. Yakalanan mülteciler sınırdışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi'ne gönderildi. Edirne Emniyet Müdürlüğünün mülteci barınma evinde sınırdışı edilmeyi bekleyen 11 değişik ülkeden 450 civarında mülteci bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 12:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?