3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Suçlamaları kabul etmedi

Trakya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi Nagihan Polat'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı mahkeme tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve 6 yıl sonra yaptığı itiraz sonucu beraat eden Orhan Dinç, 14 yaşındaki bir kıza sözlü tacizde bulunduğu iddiası ile tutuklandı.

Edirne Bostanpazarı Mahallesi'nde oturan ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki Ö.S. okuldan çıkıp eve gittiği sırada kendisine arkadan tanımadığı birinin sözlü tacizde bulunması üzerine bağırmaya başladı. Genç kızın bağırması üzerine paniğe kapılan kişi, kaçmaya başladı. Bunun üzerine Ö.S. cep telefonu ile polisi arayarak yardım istedi. Polisin kısa sürede olay yerine gelmesi sonucu şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Polisin yakaladığı şüphelinin yapılan kimlik kontrolünde Trakya Üniversitesi araştırma görevlisi Nagihan Polat'ı 10 Ekim 1994 yılında öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve bir yıl sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan, daha sonrada cesette bulunan sperm örneği ile kendisinden alınan sperm örneğinin tutmaması sonucu 6 yıl hapis yattıktan sonra beraat eden 45 yaşındaki Orhan Dinç olduğu anlaşıldı. Polisin şüphelinin üzerinde yaptığı aramada çok sayıda kadın iç çamaşırı da bulundu.

Sözlü tacize uğrayan 14 yaşındaki Ö.S.'nin teşhis ettiği şüpheli Orhan Dinç kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Savcılıktaki ifadesinden sonra serbest bırakılan Orhan Dinç, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 12:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?