3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Free shop davasına devam

Kapıkule Sınır Kapısı'nda Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı operasyonda kaçakçılık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan free shop sahipleri ve çalışanların yargılanmasına bugün devam edildi. Mahkeme tutuksuz yargılanan 2 kişinin daha tutuklanmasına karar verince tutuklu sayısı 13 e yükseldi.

Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki Global ve Flama adlı gümrüksüz satış mağazalarının sahip, yönetici ve çalışanlarının "teşekkül halinde kaçakçılık" suçundan yargılandıkları dava, salonun küçük olması nedeniyle daha büyük olan 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü. Duruşmaya 13 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 21 sanıktan 6'sı katıldı.

Davanın ikinci duruşmasında tutuksuz sanıkların ifadeleri alındı. Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklar Hasan Korkmaz, Osman Özkan ifadelerinde içki ve sigara kaçakçılığı yapmadıklarını, yurtdışından gelen yolculara yasal hakları kadar satış yaptıklarını söyledi. Sanıklar telefon tutanaklarındaki görüşmelerin ise iş ile ilgili olduğunu ve bir kaçakçılık organizasyonu içinde bulunmadıklarını söyledi.

Savunmaların tamamlanmasından sonra, Hakim, duruşmada bulunan tutuksuz sanıklar Hasan Korkmaz ile Necmettin Oğuz'un tutuklanmasına, diğer tutuklu sanıklar Hidayet Oğuz, Hasan Zaza, Adnan Yıldız, İlham Tüdeş, Nevzat Gügercin, Pervent Altun, Tahir Baydar, Muammer Ertaş, Cihat Yusuf Özbeyli, Levent Altınok, Esmer Altun, Seyat Çimen, Elfesiye Çemen'in tutukluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından 8 Aralık günü Kapıkule`de bulunan 4 gümrüksüz satış mağazasına yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyon sonrası toplam 36 mağaza sahip, yönetici ve çalışanı tutuklanmış, 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Savcılık operasyonla iki ayrı iddianame hazırlamış ve sanıkların 2 ile 6 yıl arasında hapsini istemişti.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 00:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?