3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Gümrükçülere mahkeme dar geldi

Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı’ndaki rüşvet operasyonunda tutuklanan 59 gümrükçü bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme salonuna sığmayan sanıkların duruşması Ticaret Borsası salonunda yapılıyor.

Kapıkule’de rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan 59 gümrükçünün hakim karşısına çıktığı duruşma, salonun yetersizliği nedeniyle Edirne Ticaret Borsası salonunda yapılıyor.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel, tarafından hazırlanan 51 sayfalık iddianamenin okunmasıyla başlayan duruşmada, sanıkların rüşvet alırken kaydedilmiş gizli kamera görüntüleri izlenecek. Daha sonra sanıkların savunmaları istenecek.

Mahkeme salonu yetersiz kaldığı için Edirne Ticaret Borsası salonuna alınan duruşmaya 59 sanık, 65 sanık avukatı, sanık yakınları katılıyor. Duruşmanın yapılacağı salonda gizli kameralarla çekilen rüşvet görüntülerinin izlenebilmesi için özel perde ve gösterim sistemi kuruldu.

SANIKLARIN 16 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel, iddanamesinde, gizli kamerayla, 5 bin 592 kez rüşvet alırken, para sayarken ve parayı paylaşırken görüntülenen sanıklar için 16’şar yıl hapis cezası istiyor. 
 




Ntv
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 12:24:44
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 18:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?