1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Mülteciler firar etti

Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ve mülteci barınma evi olarak kullanılan Yeniimaret polis noktasında tutulan 70 kadar mülteci, pencere ve demir korkulukları yerinden sökerek firar etti.

Sabaha karşı saat 03.00 sıralarında meydana gelen olaydan sonra, polis Edirne sokaklarında mülteci avı başlatırkan, kaçaklardan 11 tanesi yakalandı.

Mülteci barınma evi olarak kullanılan Yeniimaret polis noktasından kaçan mültecilerin Irak, Cezayir, Afganistan, İran ve Tunus vatandaşları olduğu öğrenildi. Polis noktasının pencere ve demir parmaklıklarını keserek kaçan 70 mültecinin yakalanması için polis Edirne sokaklarında polis geniş çaplı operesyon başlattı.

Sabahın ilk ışıklarına kadar süren operasyonda kaçan mültecilerden 2'si Yıldırım Camii'nde, 9'u sokaklarda yakalandı. Kaçarken direğe çarparak başından yaralanan mülteci polis noktasında ilk tedavisi yapıldıktan sonra ambulansla Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yeniimaret polis noktasında geçtiğimiz Temmuz ayındada 19 mülteci demir parmaklıkları keserek kaçmayı başarmıştı. Kaçak olarak Yunanistan üzerinden Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gitmek isterken Türk-Yunan sınırında jandarma ve sınır devriyeleri tarafından yakalanan mülteciler sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim ediliyor.

Mülteciler sınır dışı edilene kadar emniyetin oluşturduğu barınmaevlerinde kalıyor.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 12:39:54
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 13:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nefer zurnaci IP: 67.70.125.xxx Tarih : 11.10.2005 23:08:34
Gelene hosgeldin de gidene neden engel oluyoruz.Birakalim AB ektigi tohumlarin meyvasinda faydalansin,ABD nin,Yahudi israillilerin jandarmaligini yaptikta basimiz goge mi degdi de simdide AB nin usakligini yapmaya soyunduk.T.C.Devleti once kendi acini doyursun,gerekirse yabaci aclari da doyuralim,ama kullanilmayalim namertler ugruna,yoksa kicimizdaki atese T.C.Vatandaslari da birodun atmaya kalkarsa(en azindan namus ve kendi kaderini kendi tayin etme)Zenginlerin yatlari,katlari,ciftlikleri de el degistirecek.selam