3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Romanlar polisle çatıştı

Yeniimaret semtinde bulunan Tunca Kışlası'ndan kalorifer peteklerini ve demirleri 3 at arabasıyla çaldıkları öne sürülen Roman vatandaşlar, polis ile çatıştı. Sığındıkları mahalleye barikatlar kuran şahıslar, polise ateş açtı. Olayda 4 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, Tunca Kışlası'na giren Roman vatandaşlar, kalorifer peteklerini çaldı. Çaldıkları petekler ve demirleri at arabasına yükleyen şahıslar kaçmaya başladı. Bu sırada durumu fark eden polis, hırsızların peşine düştü. Şahıslar, hızla Kemikçiler Mahallesi'ne doğru kaçtı. Bunun üzerine polis mahalleye operasyon düzenledi. Şahıslar, mahalleye barikat kurarak polisi engellemeye çalıştı. Mahalle girişindeki sokaklara çöp tenekeleriyle barikat kuran Romanlar av tüfeğiyle polisin üzerine ateş açıp taş atarken, güvenlik güçleri havaya ateş etti. Bunun üzerine bölgeye polis panzeri gönderildi. Uyarılara rağmen teslim olmayan hırsızlar, polis ekiplerine ateş açtı. Bölgede kısa süreli çatışma yaşandı. Ellerinde otomatik silahlar bulunan polis ekipleri, mahalleye girebilmek için uzun süre uğraştı. Roman vatandaşlar bir yandan da polis ekiplerine taşla saldırdı. Şahısların attığı taşlar sonucu bir polis arabasının camları kırıldı.

Çatışmanın ardından panzer desteğiyle mahalleye giren polis, av tüfeğiyle ateş açan şahsın peşine düştü. Şahıs yaşanan kovalamaca sonucunda bir evin bahçesinde kıskıvrak yakaladı. Yakalanan şahsı etkisiz hale getirmek için cop kullanan polis, şahsı kelepçeleyerek gözaltına aldı. Sıcak dakikaların yaşandığı operasyon sırasında bazı vatandaşlar kaçarken, bazıları ise gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı mahalle sakinlerine seslenerek, "Biz size, yaşamınıza saygılıyız. Size yardımcı olmak istiyoruz, lütfen bu son olsun, daha sonra olursa biz çok şiddetleniriz. Kesinlikle bir gram taviz vermem. Ölüm de kalsa burada her gün girerim. Ne yaparsanız yapın. Yani tanklarla da gelseniz bizi durduramazsınız bunu herkes bilsin" dedi.
Polis olayla ilgili olarak 4 kişiyi gözaltına alırken, at arabaları ve şahısların çaldıkları öne sürülen kalorifer petekleri de emniyet müdürlüğü bahçesine götürüldü.

.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2006 Perşembe 13:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimtokmak IP: 85.103.166.xxx Tarih : 19.03.2006 15:24:42
bu ne cesaret kışladan temir petek calacaksın bukadar başı boşluk olmaz orada her zaman böyle olaylar oluyor basından takip ediyoruz bubaşı boşluğa biran önce son verirl meli