3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Sis Edirne'yi vurdu

Edirne'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis ve buzlanma nedeniyle, çok sayıda zincirleme kaza meydana geldi. Kazalarda 6 kişi yaralanırken, TEM otoyolu Kapıkule-İstanbul yönüne, D-100 karayolu da Edirne-İstanbul yönüne trafiğe kapandı.

Edirne'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis ve buzlanma hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 25- 50 metreye kadar düşerken, buzlanma nedeniylede çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Sis ve buzlanma nedeniyle meydana gelen kazalarda 6 kişi yaralandı.

TEM otoyolu Kapıkule-İstanbul istikametine eski turnikeler mevkiinde meydana gelen zincirleme kazada 7 TIR birbirine girdi. Polis kaza nedeniyle trafiğe kapanan yolu açmaya çalışırken, Karayolları ekipleri de tuzlama çalışmalarına başladı. Kazaya karışan TIR sürücüleri yol boyunca hiçbir uyarıda bulunulmadığını ve yolun buzlu olması nedeniyle kazanın meydana geldiğini öne sürdü.

D-100 karayolunda meydana gelen zincirleme kazada ise 9 araç birbirine girdi. Kaza nedeniyle karayolu 2 saat boyunca ulaşıma kapatıldı. D-100 karayolu kaza yapan araçların çekilmesinin ardından trafiğe açılırken, TEM otoyolu Kapıkule-İstanbul yönüne eski turnikeler mevkii kapalı bulunuyor.

Öte yandan, Edirne Meteoroloji yetkilileri yoğun sisin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirerek, gece hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle buzlanma ve don olayına karşı uyarıda bulundu.

Bu arada, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, astım hastalarının zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi. Şehir merkezinde de etkili olan sis nedeniyle Edirne'nin sembolü haline gelen Selimiye Camii de adeta ortadan kayboldu. Polis sis nedeniyle TREDAŞ ekiplerini uyararak, şehirde bulunan aydınlatma lambalarının yakılmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 12:53:22
Güncelleme :31 Ocak 2006 Salı 12:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?