3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Sis ve buzlanma

Edirne'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis ve buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme kazada 1 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Yaralılar, uzun süre ambulans bekledi.

Edinilen bilgiye göre, Lalapaşa yolunda saat 08.30 sıralarında yoğun sis ve buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada 2 belediye otobüsü, 1 TIR, 1 kamyon, 1 minibüs ve 3 özel otomobil birbirine girdi. Kazada Lalapaşa Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünde bulunan Dilek Göleç (21) hayatını kaybederken, 8 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Adeta can pazarının yaşandığı kaza mahalline ilk ulaşan basın mensupları oldu. Yaralılar, ambulansların gelmesini bekledi.

Kazada yaralananlar bir müddet sonra olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, yol kenarlarında biriken kar nedeniyle sağlık ekipleri de güçlükle çalışabildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerini yaptıkları yaralıları sedyelere koyarak karlara bata çıka ambulanslara taşıdı.

Yaralılar Musa Taşdizen, Emine Batur, Kadriye Uzun, Serpil Irmak, Ender Özdemir, Şemsettin Azkay, Hakkı Göleç ve Pınar Taşdelen hastanede tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle yaklaşık 3 saat kapalı kalan Hamzabeyli Sınır Kapısı'na giden yol kaza yapan araçların çekilmesinden sonra tekrar ulaşıma açıldı.

Bölgede sis nedeniyle zaman zaman maddi hasarlı kazalar da meydana geldi .

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 14:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?