1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Tolon'dan AB'ye uyarı

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, "Bazı ülkeler, Lozan Antlaşması ile yitirdiklerini, Türkiye'den AB'ye girdiğinde alma rüyasındalar" dedi.

Tolon, Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuarı Sanat ve Eğitim Merkezi Salonu'nda TÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kariyer ve Yönetim Topluluğu tarafından düzenlenen "Türkiye'nin jeopolitik konumu ve milli güvenlik stratejisi" konulu konferansta Türkiye'nin 21. yüzyıla sorunlarından arınmadan girdiğini söyledi.

Türkiye'nin jeopolitik ve jeo-stratejik konumuyla ilgili bilgi veren Tolon, "Türkiye, jeopolitik özellikleri bakımından çok önemli bir yerde. Türkiye nüfusu itibariyle dünyada bulunan 191 ülke arasından 16, toprak büyüklüğü bakımından 31. sırada. Türkiye 136 ülkeyle ekonomik ilişki içerisinde. 50'den fazla ülkede Türk işadamları çalışıyor. Sadece Balkanlar'da 4 bin işadamımız Türkiye'yi temsil ediyor" dedi.

Türklerin 1071'den önce de Anadolu'ya girdiğini belirten Tolon, "Türkler istilacıdır, Anadolu'da biz yaşıyorduk, Türkler bizi istila etti diyenler gerçeği yansıtmıyor. Türkler M.Ö. Anadolu'ya giriş yapmıştır. 1071'de Türkler kalıcı olarak; yani bir daha çıkmamak üzere Anadolu'ya yerleşmiştir" diye konuştu. Tolon, Türkiye'nin AB'ye girme sürecine de değinerek, "Şu an Türkiye'de olan sorunlar 90 yıl önce de yaşandı. Bazı ülkeler, zamanında Lozan Antlaşması ile yitirdiklerini, Türkiye'den AB'ye girdiğinde alma rüyasında. Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı değilim; ancak devletin yapısı, milli birlik ve bütünlüğü bozulmadan ve milli haysiyetimiz zedelenmeden girilmesinden yanayım" ifadelerini kullandı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran da TÜ olarak dürüst, sorumlu, Atatürk inkılaplarına bağlı, geleceğin öğrencilerini yetiştirmekle yükümlü olduklarını ifade ederek, "Unutmuyoruz ki, gençlik bize emanet. Şunu da unutmuyoruz ki, biz bu gençliğe emanet olacağız" dedi.
Konferans sonunda Tolon, TÜ Kariyer ve Yönetim Topluluğu Şeref Defteri'ni imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 12:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?