3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Kanatlı hayvanlar itlaf edildi

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesine bağlı Beğendik köyünde tavuk ölümleri gerçekleşmesi üzerine, kuş gribi şüphesiyle, köydeki tüm tavuklar itilaf edildi. Ölen tavuklardan alınan numunelerin şüpheli olduğunun bildirilmesi üzerine, köye giriş çıkış yapan tüm araçlar dezenfekte ediliyor.

AK Parti Edirne Merkez İlçe Kongresi'ne katılmak üzere şehre gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'de 90 kesinleşen, 60 da şüpheli odak var" dedi.

Beğendik köyü Muhtarı Rüştü Gündüz, köyde abartılacak bir durum olmadığını belirterek tavukların ölmesi nedeniyle harekete geçen yetkililerin, köyde ''kuş gribi'' konusunda çeşitli tedbirler aldığını söyledi. Gündüz, ''Bulgaristan'a sınır olan köyümüzde, bir kümeste tavuk ölümlerinin gerçekleşmesi nedeniyle numuneler alınıp incelenmek üzere İstanbul'a gönderildi. Sonuçların şüpheli olarak gelmesi nedeniyle köydeki tüm tavuklar itlaf edildi. Kümeslerde ilaçlama yapıldı. Tedbir olarak köye giriş çıkış yapan tüm araçlar dezenfekte ediliyor. Sağlık İl Müdürlüğü'ne ait doktorlar ise her gün köye gelerek sağlık kontrolü yapıyor" dedi.

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı'nın kongresine katılmak üzere Edirne'ye gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de, Türkiye'de 90 kesinleşen 60 da şüpheli odak olduğunu belirterek, "Eğer kesinleşirse açıklama yapılır, şüpheli bir durum vardır. Her ihtimale karşı tedbir alındı. Mücadele devam ediyor. 90 kesinleşen vaka, 60 kadar da şüpheli odak vardır. Hem kesinleşmiş odaklarda hem şüpheli odaklarda mücadele sürüyor. Mücadele şu demektir. Karantina tedbirleri alınıyor, giriş çıkışlar kontrol ediliyor, dezenfeksiyon işlemi yapılıyor, gerekli görüldüğü hallerde hastalıklı hayvanlar itlaf ediliyor. Tedbirler her yerde devam ediyor. Şu anda Türkiye çapında bütün bu işlemler yapılıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 13:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?