3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Liseli öğrenciden kuş gribi şakası

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 2 lise öğrencisinin, bazı ilköğretim öğrencilerinin ağzına, "Kuş gribi aşısı yapıyoruz" diyerek polivitamin damlatması paniğe neden oldu. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Keşan Sağlık Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencilerinden H.O, bir arkadaşıyla birlikte, Cuma günü sabah saatlerinde, Atatürk, Zafer ve İnönü İlköğretim Okullarına giderek, öğrencilere kuş gribi aşısı yapacağını ve hastalık hakkında bilgi vereceğini söyledi.

Öğretmenler ise, kendilerine bildirilmiş böyle bir çalışma olmadığı halde, üzerinde okul üniforması bulunan H.O.'nun durumundan şüphelenmedi ve aşı için sınıflara girmesine izin verdi. H.O, ana sınıfı ile 1. ve 2. sınıflardaki 160'ı aşkın öğrenciye, ağızdan ikişer damla damlattı ve kuş gribi hakkında bazı konuşmalar yaparak okullardan ayrıldı.

Olayın duyulmasının ardından yapılan araştırmalar sonucu H.O.'ya ulaşıldı ve psikolojik danışman gözetiminde ifadesine başvuruldu. Konuyla ilgili tutarsız bilgiler verdiği gözlenen H.O.'nun, yanında bulunduğu belirtilen ikinci kişi ile ilgili bilgi edinilemedi.
H.O.'nun, Keşan Atatürk İlköğretim Okulu'nu bitirdikten sonra Ankara'da bir Sağlık Meslek Lisesi'ne kaydolduğu, 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ikinci yarısında da kaydını Keşan Sağlık Meslek Lisesi'ne aldırdığı öğrenildi.

H.O.'nun, kuş gribi aşısı diye damlattığı sıvının polivitamin olduğu ve incelenmek üzere Ankara'ya gönderildiği belirtildi. Tahlil sonucunun 2 gün içinde belli olacağı açıklandı. Öte yandan, H.O.'nun ağızlarına sıvı damlattığı öğrencilerde herhangi bir rahatsızlık belirtisi görülmediği ve velilerin endişelenmesini gerektirecek bir durum olmadığı bildirildi.
Olayın ardından harekete geçen Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 öğretmen hakkında soruşturma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 21:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan IP: 193.140.33.xxx Tarih : 8.05.2007 15:19:34
bence arkadaşın böyle bir şey yapması çok yanlış. bende aynı okul mezunuyum ama biz hiçböyle bir yapmadık insanlarla bu şekilde dalga geçmemeliydi.