30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

ABD'de Ermeni İftiralarına Karşı Türk Yürüyüşü


Bir Haber Yazısıdır

Türkler 24 Nisan Pazar Günü; Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da, Ermeniler’in iftira ve cinayetlerine karşı miting ve yürüyüş yapacaklar.
Beyaz Saray önündeki mitinge; ABD’de yaşayan Türkler organizasyon komitesinin olanaklarından yararlanarak New York, New Jersey, Connecticut ve Pennsylvania Eyaletleri’nden ücret ödemeden taşınacaklar.
Birçok katılımcının da özel oto ya da toplu taşıtlar aracılığıyla kendi imkânlarını kullanarak Washington’a gitmesi bekleniyor.
Organizasyon komitesi, ABD’de yaşayan on binlerce kişiye elektronik mektuplar göndererek, "Sessiz dev uyanıyor, ABD’deki Türkler tek ses tek yürek" sloganıyla "Bayrağını kap, Washington’a gel" çağrısında bulunuyor.
Organizasyon; 1956 yılında kurulan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu”, 1973 yılında kurulan “Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi” ve 1993 yılında kurulan “Turkish Forum” öncülüğüyle düzenleniyor.

Mitingin Amerika ve Bush karşıtı gösterilere dönüşmeyeceğini ifade eden organizasyon komitesi üyeleri, Ermeniler’in her zamanki “Yap sonra yaptılar diye saldır” provokasyonlarına karşı önlem alarak çatışma çıkmasını önleyeceklerini söyledi.

Organizasyonu gerçekleştirenlerden Turkish Forum’un haberine göre aynı gün Ermeniler de Washington’da miting yapacaklar. Yine aynı habere göre organizasyon komitesinden Ülker Aksu verdiği demeçte, “Şu dakikaya kadar Ermeni Örgütleri’nden herhangi bir tehdit veya protesto almadık. Miting için yasal bütün izinlerimiz tamam. Beyaz Saray önünde toplanıp yürüyüşe geçeceğiz. Ermeni Büyükelçiliği’ nin önünde ise Asala terör ve caniler topluluğunun katlettiği şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımızı söyleyip siyah çelenk bırakacağız" dedi. Ermenilerin de bu tür protesto eylemleri hazırladıklarını belirten Aksu, "Onlar da Türk Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakacak. Küçük gerilimler yaşanabilir, ancak taşkınlık yapan taraf biz olmayacağız" dedi.

Yine aynı haberde otobüslerin; New York Türk Evi, Brooklyn Fatih Camii, New Jersey Ulu Cami, New Jersey South Parkway Monmouth Rest Area by Exit 98, Connecticut New Heaven Turkish Club House önünden 24 Nisan Pazar Günü sabah saat 8,00’de kalkacağı, akşam saat 21,30’da da tekrar geri döneceği bildirildi.

Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 01:02:25
Güncelleme :2 Şubat 2007 Cuma 17:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?