30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

ETSO’dan Bulgar Konsolosluğu’na Ziyaret

Bir Haber Yazısıdır
 
 
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Bulgaristan Konsolosluğunu ziyaret etti. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mıhlayanlar ve Meclis Başkanı Serdar Yalçıner, üyelerle birlikte Bulgaristan’ın Edirne Konsolosu Georgi Dimov tarafından kabul edildiler.
 
Sıcak bir ortamda geçtiği bildirilen ziyaret sırasında, AB konusu da gündeme geldi. Konsolos Dimov, bu ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek özetle; “Geleceğin her iki ülke vatandaşlarına da iyilikler getireceğini, Türkiye’nin AB yolunda uzun mesafeler katettiğini, ülkesinin Türkiyenin AB’ye alınmasına destek verdiğini” anlattıktan sonra “Türkiye ve Bulgaristan’ın bu kurumda da birlikte dayanışma içinde olacağını ve devlet politikalarının bu yönde olduğunu” söyledi.
 
Dimov ayrıca; beş yıldan fazla Libya’da tutuklu bulunan beş Bulgar sağlık görevlisiyle bir Filistinli doktorun serbest bırakılmaları için ETSO’dan destek istedi.
 
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mıhlayanlar yaptığı cevabi konuşmada;
“Ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştiğini, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın açılması ve Suakacağı Barajı’nın gerçekleştirilmesiyle bu gelişmenin daha da ileriye gideceğini” dile getirerek “İşadamlarına verilen vize sayısının on adetin üzerine çıkartılması ve Libya’daki tutukluların serbest bırakılması için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini” ifade etti.
 
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri’nin Bulgaristan Konsolosluğu’nu ziyareti, samimi bir hava içinde yapılan görüşmelerden sonra, “Ziyaretlerin karşılıklı olarak arttırılması” talepleriyle son buldu.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 18:34:29
Güncelleme :2 Şubat 2007 Cuma 17:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?