7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Uzunköprülüler'den TBMM Çıkartması

Bir Haber Yazısıdır 

Uzunköprülüler problemlerinin halli için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çıkartma yaptı. Çıkartma grubunun içinde; ilçe kaymakamı, belediye başkanı, sivil toplum temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve AK Partililer de yer aldı.
Edirne Milletvekili Ali Ayağ tarafından karşılanan heyet, daha sonra AKP Grup toplantısına katıldı. Toplantının ardından Uzunköprü’nün simgesi olan bin iki yüz otuz dokuz metrelik ünlü taş köprünün resmi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a armağan edildi.

Başbakan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Edirne Milletvekilleri’nden Ali Ayağ ve Necdet Budak heyet üyelerini de aralarına alarak ilçenin sorunlarını masaya yatırdılar.

Gündemin ilk maddesi, Sultan İkinci Murat Dönemi’nde yapılan ve Çanakkale-Edirne karayolunun tüm trafik yükünü taşımaya devam eden, yüz yetmiş dört gözlü tarihi taş köprünün korunmasıydı. Gelecek kuşaklarda da hizmeti sürdürebilmesi için yenileme çalışmalarıyla birlikte yükünün hafifletilmesine karar verildi. Yeni çevre yollarıyla birlikte alternatif bir köprünün yapılma düşüncesi hemen hayata geçirilecek bir proje olarak kabul gördü.

Ali Ayağ ve Necdet Budak, heyet sözcüleriyle birlikte Çakmak Barajı konusunu dile getirdiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tamamlanan projenin yeni aşamasına geçilerek, yatırım programına başlanacağını ve bunun için gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Yunanistan’a karayoluyla geçişi sağlaması düşünülen Eskiköy Sınır Kapısı konusu incelendi. Açılması teklif edilen bu kapı hadisesi gerçekleşirse Edirne’yle Yunanistan arasındaki sınır kapı sayısı üçe yükselecek.

Heyetin, Edirne’yle Çanakkale arasında duble yol yapılması konusunda da istekleri olduğunu dile getirmesi üzerine başbakan konuyla ilgili olarak Edirne ve Çanakkale Valileri’ne talimat vereceğini bildirdi.

Toplantının ardından verilen yemek davetine katılan heyet üyeleri; Maliye bakanı Kemal Unakıtan, Milletvekilleri Ali Ayağ ve Necdet Budak’la birlikte toplantı sonuçlarını değerlendirdiler.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, “Uzunköprülü işadamlarının birleşerek bölgelerine yatırım yapmalarının şart olduğunu, bu türden her yatırıma destek olacağını” açıkladı.

Toplantı bitiminde Milletvekili Ali Ayağ, yapılan çalışmalarla varılan sonuçları değerlendiren bir beyanat vererek durumu aşağıdaki gibi özetledi.
”Bugün, Uzunköprü İlçemiz’le ilgili sorunların çözümü için önemli adımlar attık. İki milletvekili ve bir bakanımızın da seferber olduğu toplantılarda tarihi taşköprünün restorasyonu konusundan Trakyanın Gap’ı Çakmak Barajı’na, Çanakkale-Edirne Duble Karayolu’ndan Eskiköy’e Sınır Kapısı açılmasına kadar bir çok konuda, başbakanımıza bilgi verildi.
Değerli hemşerimiz Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da önemli katkılarıyla oldukça başarılı toplantılara imza attık.
Uzunköprümüz için çalışan herkesi, en başta kaymakamımız İrfan Balkanlıoğlu ve belediye başkanımızı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle muhtarlarımızı büyük bir hassasiyetle sorunlarına sahip çıktıkları için kutluyor, bu kadirşinas çalışmalarını canı gönülden destekliyorum.”

Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 03:19:25
Güncelleme :2 Şubat 2007 Cuma 16:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?