16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Bu iftar çadırında kuyruk yok

Zeytinburnu Belediyesi iftar çadırında vatandaşlar yemek almak için saatlerce kuyrukta beklemiyor. Yemekler iftar saatinden önce tencerelerle masalara servis ediliyor.

Ramazan ayı ile birlikte iftar çadırlarının önlerindeki kuyruk çilesi de başladı. İftar saatinden önce kuyruğa giren vatandaşlar, bir de yemek alabilmek için zaman geçirince beklemek adeta işkenceye dönüşüyor. Günün yorgunluğunun üstüne bir de saatlerce yemek sırasında ayakta beklemek zorunda kalan insanlar, bitkin bir şekilde yedikleri yemekten zevk almadan çadırlardan ayrılıyor. İşte Zeytinburnu Belediyesi bu yıl farklı bir uygulama başlatarak, vatandaşları iftarda kuyruk işkencesinden kurtardı.

Ramazan ayı her yerde olduğu Zeytinburnu'nda da büyük bir heyecanla karşılandı. Vatandaşlar oruçlarını açmak için belediyenin iftar çadırına akın etti. Bin 500 kişinin aynı anda oruç açtığı çadırdaki farklı uygulama kadını erkeği, genci yaşlısı bütün herkesi memnun etti. Ezandan yarım saat önce kapıları açılan çadıra alınan halk. kuyruk işkencesine maruz kalmadan tencereler içinde yemeklerin servis edildiği masalara oturarak iftar saatini beklemeye başladı. Ezanla birlikte oruçlarını mutlu bir şekilde açan insanlar ilk defa, kuyrukta beklemeden yemek yiyebilmenin mutluluğunu yaşadı. İşadamları Yusuf ve Alpaslan Kucur kardeşler tarafından verilen iftarda mercimek çorbası, kavurmalı patates, pilav ve baklavadan oluşan mönü ikram edildi.

İftar çadırını doldurdukları için vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Murat Aydın, bu yıl farklı bir uygulama başlattıklarını belirterek "İnsanlar tüm gün zaten yorgun düşüyor. Bir de Ramazan çadırları önünde saatlerce yemek alabilmek için kuyrukta bekleyince iş işkenceye dönüyor. İnsanların daha rahat bir şekilde iftarını açabilmeleri için yemekler tencereler içinde masalara servis ediliyor. Böylece hiç kimse yemek alabilmek için kuyrukta beklememiş oluyor" dedi.

Yemeğin ardından Başkan Aydın, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Sevcan Özer ve zabıta ekipleri ile birlikte, Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirildiği alanda kurulan ve halka gıda satışı yapılan stantları denetledi. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan Aydın, buna rağmen satıcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Zeytinburnu Belediyesi iftar çadırı teravihten sonra da dolup taştı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda katılımcılar Prof. Dr. Nebi Bozkurt'un "Hadislerle Ramazan" konulu söyleşisini büyük bir dikkatle dinledi. Etkinlik Enderun Tasavvuf Ekibi'nin sema gösterisi ile son buldu.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 09:37:04
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 07:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?