24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Camiler Ramazan'a hazırlanıyor

Zeytinburnu Belediyesi, ilçede bulunan tüm cami ve mescitleri Ramazan ayına hazırlıyor. Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala Zeytinburnu'nda hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bir yılda sonuçlandırılan ve yaklaşık 60 bin daireye girilip her aileden 1 kişiyle yüz yüze yapılan görüşme ile gerçekleştirilen sosyal doku araştırması tamamlanarak, yardıma muhtaç aileler tespit edildi. Ramazan yardımları bu araştırma çerçevesinde belediye görevlileri tarafından vatandaşlara evlerinde teslim edilecek.

Sosyal doku çalışması ile ilçenin sosyoekonomik durumunu ortaya koyan Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayı hazırlıklarının bir diğer ayağı olan ibadethanelerin temizliğine de start verdi. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilk çalışmasını Merkez Efendi Camii'nde yaptı. Halıları deterjanlarla yıkanan caminin tavanlarında oluşan örümcek ağları da temizlendi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçede bulunan 75 adet cami ve mescidi Ramazan ayına kadar temizleyeceklerini söyledi. Amaçlarının cami ve mescitleri dezenfekte ederek oruç ayına hazırlamak olduğunu ifade eden Başkan Aydın "Çalışmalar çerçevesinde her gün 5 tane cami ekiplerimiz tarafından yıkanarak temizlenecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 15:00:34
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 21:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?