16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

İftar eğlenceleri iptal

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Ramazan çadırında iftar sonrası gerçekleştirilen eğlence programlarını, Pakistan'da yaşanan deprem nedeniyle 3 gün süreyle iptal ettiklerini açıkladı.

Güney Asya'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin vurduğu Pakistan'da ölü sayısı 40 bini aştı. Türkiye'den Kızılay, AKUT ve diğer sivil toplum örgütlerinin arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine giderken, Pakistan halkına Zeytinburnu'ndan farklı bir destek geldi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Ramazan çadırında iftar sonrası gerçekleştirilen eğlence programlarını iptal ettiklerini açıkladı. Başkan Aydın, Zeytinburnu İlçe Müftülüğü'nün de desteğiyle 3 gün boyunca Ramazan çadırında teravih namazından sonra Pakistan'daki depremde hayatını kaybedenler için bir anma programı icra edileceğini kaydetti.
Türkiye'nin de yakın zamanda böyle büyük bir felaket atlattığını hatırlatan Aydın, "Aynı acıları Türk halkı olarak bizler de yaşadık. Binlerce belki de yüz binlerce insan orada acı ve gözyaşı içindeyken bizim burada gülüp oynamamız doğru olmazdı diye düşünerek Ramazan çadırındaki eğlence programlarını 3 gün süreyle iptal ettik. Bunun yerine Zeytinburnu İlçe Müftülüğü'nün de desteğiyle çadırda, Pakistan'da yaşanan depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunacak ve buradan onlara dua gönderilecek" dedi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 07:48:36
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 07:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?