2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Uslu'dan veda ziyareti

10 yılı genel müdür olmak üzere 25 yıl görev yaptığı Trakya Birlikt'en biranda görevden alınan Genel Müdür Cemalettin Uslu veda ziyaretlerini sürdürüyor.

Dün Kırklareli Yağlı Tohumlar Kooperatifini ziyaret eden Cemalletin Uslu’yu Müdür Mehmet Batı, Başkan Sıtkı Gürer,Yönetim Kurulu üyesi Remzi Yasak, Tuncay Özalatur, Mümin Uygul ve Selami Bilgiç kapıda karşıladı.
Çok samimi ve dostane bir şekilde geçen ziyarette Kırklareli Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sıtkı Gürer, “Sayın Genel Müdürüm. Görev yaptığınız süre içersinde çok başarılı hizmetlere imza attınız. Trakya Birlik’i siyasilerin rant kapısı olmaktan kurtardınız. Türkiye’nin en önemli 100 kuruluşu arasına soktunuz. Sizin yaptığınız bu başarılı çalışmalara karşın, görevden alınma şekliniz bizi gerçekten çok üzdü. Siz Trakya Birlik için çok şey ifade eden bir isimsiniz. Siz bunu hak etmediniz” dedi.

Trakya Birlik eski Genel Müdürü Cemalettin Uslu ise, “Trakya Birlik istediği zaman benden faydalanabilir. Ben kurumun zarar göreceği hiçbir davranıştı bulunmadım bulunmayacağım da. Çünkü Trakya Birlik artık çok şeyi aştı. Ortaklarına 100 trilyonun üzerinde kredi verir duruma geldi. Bunlar hep disiplinli ve planlı çalışmanın ürünü.
Ben Trakya Birlikteki 25 yıllık çalışma süremde, Personel Müdürlüğü, Müfettişlik ve 10 yılda Genel Müdürlük görevlerinde bulundum. Bu süre zarfında tüm kooperatiflerle iyi ilişkilerimiz oldu. Benim yaptıklarım ortada. Şunu yaptım bunu yaptım demeyeceğim.

Ancak Yönetim Kurulu ile çok iyi bir çalışma ortamı içersindeyken ne oldu da beni görevden alma gereği duydular hala bunu anlamış değilim. Başarılı bin insanın görevden alınması için bazı yanlışları olur. Benim en büyük yanlışım çok çalışmam. Aslında şimdiki yönetim kurulunun dediği gibi benim görevden alınma nedenim 10 bin liralık fark değil. Ben yaptığımız toplantıda kendilerine dünya piyasalarında Ayçiçeği fiyatlarının 470 bin lira civarında seyrettiğini, bu şekilde yapacağımız alım sonrası üreticiye fiyat farkı vereceğimizi söyledim. Ben bunu 1 ay önce söyledim. Şimdi piyasada ayçiçeğinin fiyatı 460-470 bin lira arasında. Demek ki ben ileriyi daha iyi görebiliyormuşum.
6 yıldır kendileri ile çok iyi çalışma ortamı buldum. Onlara onur kırıcı bir söz de söylemem mümkün değil. Çünkü çok iyi arkadaşlığımız oldu. Ancak bir berber bile çırağını işten çıkartırken, “Al oğlum haftalığını der ve sırtını sıvazlayarak Pazartesi günü gelme” diyerek onu onore eder. Onlar benim onurumu kırdılar. Bunca yıllık emeğin sonu böyle olmamalıydı. Ben bir gün bu makamdan ayrılacaktım. Çünkü makamlar gelip geçicidir. Önemli olan insanların onurudur” dedi.

Yeşilyurt Gazetesi
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 16:11:57
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 14:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?