2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Vize'ye çimento fabrikası

İl Genel Meclisi kasım ayı toplantısı dün Meclis Başkanı Suat Toktar, başkanlığında yapıldı. Yapılan toplantıda beş encümen üyesi seçimi yapılarak, Vize ilçesine bağlı Evrencik beldesi Papazpınarı Körkuyu mevkiine çimento fabrikasının kurulması konusu görüşüldü.

Yoklamanın yapılıp, geçen oturuma ait tutanak özetinin okunması ile başlayan toplantı İl Encümen üyesi seçimi ile devam etti.

CHP grup sözcüsü İbrahim Tezcan, grubu adına encümen üyeliğine Süleyman Yentürk, İ.Şenol Ergin, Hilmi Kahraman, Mustafa Altıntaşı ve Saffet Üresin’in ismini önerdi.
Daha sonra AKP Grup Sözcüsü Yurdaer Ulus’ta grubu adına Ahmet Çetintaş, Ahmet Katı, Sadık Aykanat, Hüseyin Dökmeoğlu ve Recep Türküsev’in ismini söyledi. Yapılan oylamada 13 er oyla Süleyman Yentürk, İ.Şenol Ergin, Hilmi Kahraman, Mustafa Altıntaşı ve Saffet Üresin İl Encümen üyeliği görevine getirildi.

Seçimin yapılmasının ardından 2006 Yılı Özel İdare Bütçesi görüşülmesi konusu gündeme getirildi. İl Genel Meclis Üyesi Recep TÜRKÜSEV’de gündemin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesini önerdi. İl Genel Meclisi Üyeleri de öneriyi oy birliği ile kabul etti. Gündemin bir diğer maddesi olan Vize İlçesi Evrencik beldesi Papazpınarı Körkuyu mevkiinde kurulması düşünülen TRAÇİM Çimento Fabrikası konusu masaya yatırıldı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonluğu başkanlığı tarafından konu ile ilgili rapor okundu. Fabrikanın kurulacağı alanın incelendiğini kaydeden İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı İbrahim Tezan, fabrikanın 200 dönüm arazi gibi bir alan yer kapladığını söyledi.
Birçok kurum tarafından arazinin ve çevrenin incelendiğini kaydeden Tezan fabrikanın bölgede kurulmasında hiçbir sakınca olmadığı sonucuna varıldığını ifade etti.

Bunun üzerine söz alan İl Genel Meclisinin renkli siması ile dikkatleri üzerine çeken Mustafa ALTINTAŞI: “Vize İlçesinde bir Çimento tesisinin kurulmasına çok sevindim. Kırklareli’nin buna ihtiyacı var. Ancak Çimento fabrikasının kurulması ile çevre grupları ile karşı karşıya gelinebilir.” Dedi.

Altıntaşı’nın konuşmasını bitirdikten sonra söz alan İbrahim TEZAN, bu konuda çalışma yapan kurumlar arasında çevre vakfının olduğunu da söyledi. Bu fabrikanın Vize’nin kalkınmasında ve Kırklareli’nin kalkınmasında önemli rol oynayacağını belirten Recep Türküsev’de bu konuda oyunu olumlu yönde kullanacağını söyledi.

İbrahim Tezan’da, “Elbetteki fabrikanın bölgeye kurulması ilimiz ve bölge açışından çok önemli. Ancak şu da unutulmamalı ki çevrede hepimize lazım. Bu yüzden fabrikanın kontrolü; kontrol gibi kontrol yapılırsa ben de oyumu olumlu yönde kullanacağım.” Dedi.
Meclis Başkanı Suat Toktar’da Evrencik bölgesinin orman bölgesi olması sebebiyle bu fabrikanın bölge için çok önemli olduğunu vurgulayarak, maddeyi İl genel meclisinin oylarına sundu. İl genel meclis üyeleri de oy birliği ile maddeyi kabul etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 12:23:16
Güncelleme :19 Aralık 2005 Pazartesi 11:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?