2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Kıyakçı bakan

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bazı inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Kırklareli'ne geldi. Konuşmasında Kırklareli'ne yapacağı yardımlarla ilgili birçok vaatte bulunan Unakıtan, "Kırklarelili hemşehrilerime yardım konusunda gerekli kıyağı yapacağım" dedi.

Kemal Unakıtan, sabah saatlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Babaeski İlçesi'nde Ticaret Borsası'nın temelini attıktan sonra, saat 14.00 sıralarında Kırklareli il merkezine gelerek, burada da yapımı tamamlanan Kırklareli Ticaret Borsası'nın açılışına katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel "İlimiz gelirlerinin yüzde 65'ini ve istihdamın yaklaşık yüzde 40'ını oluşturması nedeniyle tarım sektörü, Kırklarelimiz için ekonomik olduğu kadar, sosyal önemi de en yüksek olan sektördür. Kırklarelimiz'in birçok sorunu var. Bu sorunların çözümlenmesi için büyük yardımlar bekliyoruz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, Kırklareli Borsası'nın başarılı performansını daha da arttıracağına inandığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Ticaret borsalarımız, rekabetçi piyasaların temel taşlarıdır" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Kırklareli'ne bazı yatırımlar konusunda gerekli desteği vereceğini belirterek, yaşanan sorunların bir dosya halinde Ankara'ya getirilip kendisine teslim edilmesini istedi. Unakıtan, "Babaeski-Kırklareli arasında yapımı devam eden duble yol tamamlanacak. Dereköy Sınır Kapısı, Edirne Gümrük Kapısı ile birlikte yeni düzenleme ile modern bir hale getirilecek. Teşvik konusunda gereken çalışmalar yapılıyor. Ben buralardan zamanla çok buğday satın aldım. En az süne olan buğday burada yetişmektedir. Kırklareli'nin buğdayı diğer illere nazaran çok verimlidir. Kırklarelili hemşehrilerime yardımlar konusunda gereken kıyağı yapacağım" dedi.

Konuşmaların ardından borsaya emeği geçenlere plaket verildi. Plaket töreninden sonra Unakıtan ve Hisarcıklıoğlu, birlikte kurdele keserek borsayı hizmete açtı.

Bakan Unakıtan, açılışın ardından Kızılcıkdere'deki organize sanayi bölgesine giderek, buradaki fabrikalarda incelemelerde bulundu. Kırklareli halkı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 15:19:35
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 16:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?