3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Aydın federasyonu istifaya çağırdı

Sakaryaspor Kulüp başkanı Selahattin Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, TFF aleyhine açtıkları davayla ilgili olarak AKP Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar'ı ziyaret etti.

Federasyon ve tahkim kurulunun tarafsız olduğuna inanmadıklarını ifade eden Aydın, 'Türkiye Futbol Federasyonu tarafsızlığını yitirmiştir. Biz şu anda federasyonla restleşmiş, kavgalı durumdayız' dedi.

Yaşanan olayların federasyonun tarafsız olmadığını ortaya koyduğunu belirten Aydın, 'Federasyon ve tahkim kurulundan istediğimizi alamadık. Hakkımızı bağımsız mahkemelerde aramaya karar verdik, ama tehdit ediliyoruz. Federasyonla kavgalıyız. Bu saatten sonra maçlarımızı yönetecek hakemlerin iyi niyetli olacağını sanmıyorum. Bizi baltalamak için her şeyi yapacaklar. Ya federasyon istifa etmeli veya Sakaryaspor'u ligden çekmeliyiz.' diye konuştu.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar ise kent için Sakaryaspor'un çok önemli olduğunu ve yöneticilerin aldığı kararın yanında yer aldıklarını söyledi. Yapılması gerekenler yönünde hazır olduklarını belirten Alemdar, 'Güçleri, yetkileri varsa Sakaryaspor'u ligden atsınlar. İl başkanı olarak gerekirse başbakan ve bakanlarla görüşürüm. Bu olayı kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Şaibeli ve ne yaptığı belli olmayanlar Sakaryaspor'u tehdit edemezler' diye konuştu.

Daha sonra kulüp yöneticileri Doğru Yol Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Anavatan Partisi Sakarya il başkanlıklarını ziyaret ederek destek istediler.

Sakaryaspor yönetimi tarafından Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada, 2004-2005 futbol sezonunda Süper Lig'in tescil edilmemesi istenmişti.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 14:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?