5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Sakaryaspor taraftarından protesto

Turkcell Süper ligi ekiplerinden Sakaryaspor'da son günlerde yaşanan gelişmeler yeşil-siyahlı taraftarlar tarafından protesto edildi.
Ligde alt sıralara demir atan ve devre arasında beklenen transferleri yapamadığı gibi ilk yarının sonunda takımın başına getirdiği Teknik Direktör Giray Bulak ile yollarını ayıran Sakaryaspor'da taraftarlar bu duruma sessiz kalmadı. Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan 300 taraftar yönetimi protesto etti. Sakaryasporlular Derneği (Tatangalar)'nin düzenlediği protesto gösterisinde, yeşil-siyahlı taraftarlar açtıkları döviz ve pankartlarla son günlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle yönetime tepki gösterip basın açıklaması yaptı.
Taraftarlar adına bir açıklama yapan Ercüment Şengül, Sakaryaspor'un başarısız olmuş kişiler ve siyasetle değil profesyonel kadrolarla yönetilmesi gerektiğini belirtti. Sahip çıkmanın, takımı yük görmemek, kendi işlerini bahane ederek halkın tutkuyla bağlı olduğu kulübü hiçe saymamak ve vakit ayırmak olduğunu ifade eden Şengül, "Futbolu bilmiyorsanız, bilenleri ve yöneticilikten anlayanları bu işe getiremiyorsanız, bu takımı kurumsallaştırıp çekin ellerinizi takımdan. Halkın takımını halka geri verin" dedi.
Sakaryaspor taraftarları olarak yaşanan gelişmelere isyan ettiklerini belirten Şengül, şöyle konuştu: "Bugün, küme düşmek üzere olan yönetiminde yönetemeyenlerin bulunduğu, teknik direktörsüz, ihtiyacı olduğu transferleri yapamamış, günden güne eriyen takımımızı bu hale getirenlere karşı isyan etmekteyiz. Bu şehirde yaşayan ya da bu şehirli olan ve özellikle Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'a diyoruz ki, burada bulunan halk gibi, artık bu tarihten itibaren kol kola girin. Takımda işini bilen profesyonelleri görevlendirin. Sakaryaspor'u araç değil amaç olarak görün. Bu taraftara artık üzüntü yaşatmayın. Çünkü taraftar bunu hak etmiyor. Sakaryaspor'a profesyonel kadroları getirin, plan ve projeler yapın. Son kez haykırarak, isyan ederek, canımıza tak etti diyerek uyarıyoruz."
Basın açıklamasının ardından alkış ve sloganlarla yönetimi protesto eden taraftarlar daha sonra olaysız dağıldı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 18:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?