6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sakyaspor maçında çatışma

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde Sakarya Atatürk Stadı'nda oynanan Sakaryaspor- Kocaelispor karşılaşmasının ardından statta bekletilen Kocaelisporlu taraftalar, polisle çatıştı.

Sakaryaspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşma sonrası ev sahibi takım taraftarlarının stadı boşaltması için Atatürk Stadı'nda bekletilen yaklaşık 500 Kocaelispor taraftarı ile polis arasında istenmeyen olaylar yaşandı. Statta yaklaşık 1.5 saat bekletilen taraftarlar, çıkış kapısına yönelince polis tarafından engellendiler. Bunun üzerine taraftarlar, statta bulunan koltukları kırarak, polislere atmaya başladı. Artan olaylar yüzünden güvenlik güçleri, tribünlere girerek müdahalede bulundu. Çevik Kuvvet ekipleri, kendilerine direnen taraftarlara biber gazı ile müdahale ederken, biber gazından etkilenen çok sayıda taraftar zehirlendi. Zehirlenen taraftarlar, kendilerini yerden yerde atarken, taraftarlara arkadaşları yardım etmek istedi. Bu arada biber gazından zehirlenen taraftarlar, saha içine alınırken, statta bulunan itfaiye aracına akın eden taraftarlar, ellerini ve yüzlerini yıkamaya çalıştılar.

Stada gelen çok sayıda ambulans, zehirlenen taraftarlara müdahalede bulunurken, taraftarlardan bazıları ambulanslarla Sakarya Devlet Hastanesi ve Toyata-Sa Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Polisin geri çekilip jandarmanın tertibat alması ile olaylar yatıştırıldı.

Öte yandan Kocaelisporlu taraftarlar, geniş güvenlik önlemleri altında kendilerini İzmit'e götürecek minibüslere bindiriliyorlar.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 10:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?