21
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Çocuklar haklarını tartıştı

Tekirdağ Özel Derya İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından, Belediye Meclis Salonu'nda Çocuk Hakları paneli gerçekleştirildi.

Panelde, tamamı çocuklardan oluşan panelistler, çocuk hakları konusunda Birleşmiş Milletlerden Unesco'ya, Türkiye'deki çocuk profilinden sorunların çözümüne kadar her konuda görüşlerini belirttiler, büyüklerine önemli mesajlar yolladı.

Çocuk hakları panelinde görüşlerini açıklayan çocuklar, Malatya'da çocuklara uygulanan şiddet konusuna değinmeyi de ihmal etmedi. Panelistlerden Elif Çoban, Türkiye'nin kendi geleceğini daha iyi yetiştirmesi gerektiğini belirterek, "Çocukların artık kurumlarda eğitilmesinden vazgeçilmesini, bu konuda alternatif geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü çocuk yuvalarının başına art niyetli kişilerin geçmesi durumunda neler yaşanabileceğini hep birlikte gördük" dedi.

Oturum Başkanı Zeynep Ofluoğlu da, büyüklerden kendilerine, havası suyu bozulmamış, savaşların olmadığı güzel bir dünya bırakmalarını istedi. Ofluoğlu, "Çocuk Esirgeme Kurumları çocukların fiziksel gelişimi psikolojik sorunları ile ilgilenmiyorlar. Sadece çocukları bir kenara atıp barındırmakla yetiniyorlar" diye konuştu.

Panel sonunda panelistlere ve katılan diğer çocuklara katılım sertifikaları verilirken, çocuk hakları ve yetiştirilmeleri ile ilgili 14 maddelik bir de çocuk hakları bildirgesi yayınlandı.

Öte yandan, Özel Derya İlköğretim Okulu Müdürü Yunus Köroğlu'da geleceğin büyükleri olan çocuklarımızın, sosyal alanda konuşma ve hitap yeteneğini geliştirmeleri, çocuk hakları konusunda bizzat çocuklarımızdan fikir almaları için böyle bir panel düzenlendiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 22:05:03
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 22:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?