30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

İl Milli Eğitim Müdürü'nden Eğitime destek çağrısı

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, İl Özel İdaresi imkanlarıyla Tekirdağ'da derslik açığını kapatmak ve standart sınıf sayısını yakalamada güçlük çektiklerini, bu bağlamda sanayici ve iş adamlarının yardımlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Özellikle sanayi bölgelerinde hızlı bir göç trafiği yaşandığını, yapılan dersliklere rağmen buralarda derslik sayısının yetmediğini söyleyen Dilek, bazı okullarda eğitim gören öğrenci sayısının 98'lere ulaştığını, buralardaki derslik sayısının iki katına çıkması gerektiğini belirtti. Milli Eğitim Müdürü Dilek, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" çerçevesinde sanayicilerin, hayırseverlerin desteklerine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Herkesin okul yapma gücü olmayabilir. Bunun için bir yardım havuzu oluşturmayı düşünüyoruz. Herkesin bu havuza gücü nispetinde katılmasını sağlamak için bir çalışma başlatacağız. İnsan var; bir okulu rahatlıkla yapabilir. İnsan var; gücü bütçesine uygun ölçüde derslik yapabilir. İnsan var bir sınıf yaptırabilir. İnsan var, eğitime malzeme yardımı ile katılabilir. İşte biz tüm bu ölçüleri içine alacak bir havuz oluşturmayı ve bu şekilde göçün hızlanmasına yol açan sanayi bölgemizde bulunan sanayicilerimizi bu sıkıntıyı aşmaya ortak etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 2002 Yılında devlet tarafından Tekirdağ il genelinde sadece 15 derslik yapıldığını, 2003 yılında bu rakamın 93'e çıktığını ifade eden Dilek, bu 2 yıl döneminde hayırseverlerin işin içinde olmadığını söyledi. Dilek, 2004 yılında devletin 138 derslik yaptığını ve hayırseverlerinde 12 derslik yaptığını dile getirdi.

2005 Yılında hayırseverlerin yaptığı derslik sayısının 177'ye ulaştığını, devletin yaptırdığı derslik sayısının da 195'e ulaştığını vurgulayan Dilek, Türk insanında hayırseverlik duygusunun özünde var olduğunu, önemli olanın insanları yaşanan sıkıntıya inandırmak olduğunu da sözlerine ekledi.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 21:40:22
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 21:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?