21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Belediye ve Odalar koordineli çalışacak

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde gerçekleştirilen toplantıda, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çimen ve 12 oda başkanıyla bir araya gelerek sorunları dinledi, yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Tekirdağ'ın özellikle turizm potansiyelinin ortaya çıkarılarak ekonominin canlandırılması için belediye ile esnaf odalarının ortak çalışma içerisinde olması gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı Aygün, "Tekirdağ'ın büyük alışveriş, ticaret merkezi ve oto center'a ihtiyacı var ancak bunu belediye olarak bizim tek başına yapmamız mümkün değil. Özellikle sahil yolundan geçen milyonlarca aracı Tekirdağ'da tutabilmemiz için esnaf odalarımızın da birlik olup bu konuya eğilmesi gerekiyor" dedi. Belediye Başkanı Aygün ayrıca, tüm faaliyetlerde esnafı gözettiklerini, yapılan hizmetlere ilk olarak esnafın sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekledi. Daha sonra tek tek söz alan oda başkanlarının ortak sıkıntıları arasında şehir içi trafik ve otopark sorunu, seyyar satıcılar, işyeri açma ve çalıştırma şartları ile haksız rekabet ön plana çıktı. Oda başkanları bu konularda kendilerinin yaptırım gücü olmadığını, belediyenin kendilerine destek olması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur'un da katıldığı toplantıda, tartışılan konular ile ilgili olarak en kısa sürede çalışma başlatılacağını söyleyen Başkan Aygün, "Tekirdağ hepimizin, bundan sonra sık sık oda temsilcilerimizle bir araya gelip daha güzel bir Tekirdağ için fikir alışverişinde bulunacağız ve birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 07:51:15
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 11:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?