17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Türk-Yunan ticaret köprüsü

Tekirdağ Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyon neticesinde Tekirdağ'a gelen Yunan Ticaret Odası Başkanları, iş adamları ile Yunan yöneticiler, Tekirdağ'da Türk iş adamları ve yöneticilerle bir araya geldi.

Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türk ve Yunan konuşmacılar, iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra çok daha samimi ortamda geliştirileceği konusunda birleşti. Toplantıda konuşan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yurdanur, Türk-Yunan ticaret köprüsünün kurulmasında her türlü çabayı göstereceklerini belirtirken, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün de, Tekirdağ'ın halkı, esnafı ve iş adamıyla Yunan dostları beklediğini söyledi, vize probleminin de aşılmasıyla birlikte iş ilişkilerinde bir sıkıntı kalmayacağını dile getirdi.

Yunan Ticaret Odası Başkanları da, Türkiye ve Türk işadamları ile birlikte çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yunanistan'ın Rodop Milletvekili Hrissa Manolya'da, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde en büyük destekçilerinden birinin Yunanistan olacağını belirterek, iki ülke arasında herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi'nde geniş çaplı olarak gerçekleştirilen Türk-Yunan ticaret işbirliği toplantısına, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur ile Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ün yanı sıra, Yunan Milletvekili Hrissa Manolya, Trakya Polis ve Vistonida Belediye Başkanı Vasilis Çolakidis, İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Andrikopulos Paniyotis, Rodop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kostas Yurttaş, Kavala Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kafelos Stavros ile birlikte çok sayıda Türk ve Yunan iş adamı ve yöneticiler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 11:38:35
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 11:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?