30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

100 lira için birbirini ezdiler

Tekirdağ Valiliği Sosyal Hizmetler ve Yardımlaşma Vakfı tarafından fakirlere yapılan 100 YTL'lik bayram yardımı izdihama dönüştü.
Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi arka bahçesinde kurulan yardım dağıtım şubesinin önü günün erken saatlerinde, yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların hücumuna uğradı.

Öğle saatlerinde, dağıtılmaya başlayan yardım paraları, aşırı kalabalık yüzünden karmaşaya dönüşünce, sabahtan beri alacakları yardımı bekleyen vatandaşların sabrı taştı. Zaman zaman meydana gelen izdihamda polis zor anlar yaşadı.

Çıkan kargaşada aileleriyle birlikte yardım paralarını almaya gelen çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Tekirdağ Emniyetine bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Önleyici Hizmetler ekipleri gerginliği yatıştırmak için çaba sarfederken, zaman zaman polisin de sabrının taştığı görüldü.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde yapılan 100 YTL'lik yardım paralarını almak için büyük uğraş veren vatandaşlar, paraların bu sistemle dağıtılmasının eziyet olduğunu söylediler.

Vatandaşlar, "Geçen yıl da bayram öncesi yardım yapıldı. Ancak bizler bu yardımları bankadan aldık. Hiç böyle zor durumla karşı karşıya gelmedik. Bu yıl neden böyle yapıldığına anlam veremiyoruz. Ancak bu, ihtiyaç sahibi insanlara yapılan çok büyük bir saygısızlıktır" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kapı önünde oluşan yoğunluk, sırayla içeriye girerek para almaya gayret ederken, yapılan yardımı alan vatandaşlar ise bir kenara oturup kargaşayı uzaktan seyretmeyi tercih ettiler.

Onlarca kişinin büyük bir uğraşla almaya çalıştığı yardımlar esnasında çıkan arbede çevredeki vatandaşların tepkisini çekti.
.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 16:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?