21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Marmara'da dev camgöz bulundu

Tekirdağ'da, Marmara Denizi açıklarında, 3 metre 40 santimetre uzunluğunda, 320 kilogram ağırlığında camgöz köpek balığı yakalandı.


Marmara Denizi'nde balıkçılık yapan Hasan Ülker, Marmara Denizi açıklarında balık avlarken, ağlarıyla camgöz köpek balığı avladıklarını söyledi. Daha önce de köpek balığı yakalamak için denize açıldıklarını ifade eden Ülker, yakaladıkları balıkları başta Bulgaristan olmak üzere İtalya gibi ülkelere sattıklarını bildirdi.

Köpek balığına Türkiye'de talep olmadığını belirten Ülker, şunları kaydetti:“Yakaladığımız camgöz köpek balığı Marmara Denizi'nde yakalanan en büyük balıklardan birisi. Balığı 5 saatte yakalayabildik. Köpek balığını 240 metre derinlikte (com) diye adlandırdığımız bir bölgede yakaladık. Saldırgan bir balık olan camgöz köpek balığı, kıyı bölgelere yaklaşmadığından kimsenin korkmasına gerek yok. Balığın tek zararlı yönü çok fazla balık tüketiyor olması ve yakalamaya çalışırken ağlarımızı parçalaması. Köpek balığı yakalayıp kar elde etmeye çalışırken elimizdeki ağlardan oluyoruz.”

Balığı yakalamasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen İtalya'dan talep aldıklarını belirten Ülker, balığı 900 YTL'ye satışa sunacaklarını söyledi.

Ülker, 3 metre 40 santimetre uzunluğunda, 320 kilogram ağırlığında camgöz köpek balığını satış reyonunda sergilediklerini ve köpek balığının halkın büyük ilgisini çektiğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 17:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?