30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Acılı annenin feryadı

Halk arasında "karaciğer ve dalak büyümesi" olarak bilinen hastalığa yakalanan 1.5 yaşındaki minik Elif Nur ve ailesi, hayırseverlerin yardım elini uzatmasını bekliyor. Gözü yaşlı anne Selive Yıldız, Elif Nur'un tedavisinde kullanılacak ilacın Türkiye'ye 2 yıl sonra geleceğini söyledi.

İnşaat işçisi baba ile ev hanımı annenin ikinci çocuğu olan 1.5 yaşındaki Elif Nur`un doğuştan başlayan dalak ve karaciğer büyümesi, ailenin ilk oğlu İbrahim'in de 2004 yılında 3.5 yaşındayken ölümüne neden olmuştu. Yavrusunun gözü önünde erimesine ve günden güne daha kötüye gitmesine dayanamayan acılı anne Selive Yıldız, hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

Eşinin inşaat işçisi olduğunu ve iş olduğu zaman çalışabildiğini dile getiren Yıldız, "Eşim iş buldukça çalışıyor, iş bulamadığı zamanlarda bakkalımızdan ve komşulardan para alıyor ve kızımızın masraflarını karşılıyoruz. Elif Nur son olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir ay süreyle tedavi oldu. Mahalle muhtarımızın desteğiyle yeşil kart almamıza rağmen bin YTL civarında masrafımız oldu. Eşim şimdi bu parayı ödeyebilmek için çalışıyor" dedi.
Evlerini kayınpederinin yaptığını da sözlerine ekleyen Selive Yıldız, "Çık dese sokakta kalacağız, odun kömürümüzü bile belediyeyle muhtarımız karşıladı. Eş, dost ve komşularımızın yardımlarıyla ayakta durmaya, son yavrumuz Elif Nur'u yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

28 yaşındaki anne Selive Yıldız, Elif Nur'un son şansları olduğunu belirterek, "İstesek de bundan sonra çocuğumuz olmayacak. Son şansımız Elif Nur'u kaybetmek istemiyoruz. İlk çocuğumuz İbrahim aynı hastalıktan ölmüştü. Şimdi Elif Nur bu hastalığın pençesinde. Ailemizde bizden başka bu hastalığa yakalanan kimse yok" ifadelerini kullandı.

Annesinin kucağında olup bitenden habersiz yaşam mücadelesi veren minik Elif Nur, dünyada nadir görülen bu hastalığın pençesinden kurtulmaya çalışıyor. Yıldız ailesinin yardıma muhtaç durumda olduğunu ve kızları Elif Nur'un tedavisi için yardım beklediklerini dile getiren Kızılpınar Beldesi Gültepe Mahallesi Muhtarı İhsan Aktaş da, "Yardımseverlerin bu aileye el uzatmasını ve minik Elif Nur'un yeniden yaşama tutunmasını istiyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 15:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?