30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Büyük araçlar bırakılmıyor

Tekirdağ'da kar yağışı ve tipi nedeniyle eksi 5 dereceye kadar düşen sıcaklık yaşamı olumsuz yönde etkilerken, trafik ekipleri İstanbul ve Edirne istikametine zincirsiz araçların geçişlerine izin vermiyor.

Tekirdağ'da 3 gündür devam eden fırtına ve tipiyle etkisini artıran kar yağışıyla birlikte, şehirler arası ve köy yolları ulaşıma kapandı. Tekirdağ'dan İstanbul istikametine büyük araçların gidişine izin verilmezken, küçük araçlar ise zincir takmak suretiyle gönderiliyor. Tekirdağ-Edirne ve Tekirdağ-Hayrabolu yolları ise kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı. 35 köyle de ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ve Köy Hizmetleri Yol Şubesi ve belediye ekipleri, tuzlama ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi'nde sınavlar başka bir tarihe ertelendi. Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada da, ulaşılamayan ve elektrik su verilemeyen köylerdeki aksayan hizmetlerin sorunsuz olarak verilebilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi. Edirne istikametine gidecek olan TIR'larda garajlarda yolların açılmasını bekliyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 15:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?