30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Çorlu'da bayrak krizi

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerekli düzenlemesi yapılarak hizmete açılan Şehitler Parkı'ndaki 100 metrekarelik dev Türk bayrağının indirilerek yerine Galatasaray bayrağının asılması, ilçede tepkilere neden oldu. 

Fenerbahçeli olan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin'in, "Kim şampiyon olursa olsun, bu parkta o takımın bayrağını 1 hafta boyunca dalgalandıracağız" demesi üzerine; Çorlu Galatasaray Taraftarlar Derneği üyesi bir grup, Türk bayrağını indirip yerine Galatasaray bayrağı astı. Olay üzerine Çorlu Kaymakamı Erhan Özdemir, durumu Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'a bildirdi. Vali Doğan'dan, "Gönderde çekili olan Türk bayrağı indirilip yerine başka hiçbir bayrak, flama ya da herhangi bir nesne asılamaz" bilgisini alan Özdemir, talimat vererek Galatasaray bayrağını indirtti ve yerine yeniden Türk bayrağı çektirdi. Özdemir, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti. 

Öte yandan, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Birim Amirliği ekipleri, hem gece hem de gündüz parkta görüntü tespit çalışması yaptı. Polis ekiplerinin tutanak tanzim ettiği olayla ilgili olarak, "Bayrak Kanunu'na Muhalefet" suçlamasıyla işlem yapılması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2006 Pazartesi 12:37:54
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?