30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Deniz trafiği kapatıldı

Tekirdağ'da fırtına nedeniyle oluşan dev dalgaların boyu 6 metreye ulaşınca deniz trafiği, geçişlere kapatıldı. Büyük tonajlı gemilerin açıkta demir attığı gözlendi.

İkinci bir duyuruya kadar kapatılan deniz trafiğinde şu ana kadar bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi. Bu arada fırtına, kar ve zaman zaman görülen tipi nedeniyle sıcaklık - 7 dereceye kadar düştü.

Tekirdağ sahil şeridi, boyu 6 metreyi bulan dalgalara teslim oldu. Yapımı süren yat limanı ile iskele arasında kalan deniz suyunun üst yüzeyinin buzlandığı görüldü. Duvarları aşan dev dalgalardan nasibini alan sahil şeridi ve burada bulunan oturma banklarının buz tuttuğu görüldü. Buzlanmaların saçaklar halinde olması dikkatlerden kaçmadı.

Tekirdağ sahilini baştan başa yıkayan dev dalgalar, kıyıda duran balıkçılara zor anlar yaşatıyor. Sahil şeridinde bulunan kafe ve işyerleri de dalgalara karşı işyerlerinin önüne yarım metrelik duvarlar örerek önlem aldı. Cumhuriyet meydanında bulunan palmiye ağaçları da donmaya tedbir olarak Belediye tarafından korunma altına alındı.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 16:21:43
Güncelleme :23 Ocak 2006 Pazartesi 17:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?