30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Esnaf - polis elele

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve mala karşı işlenen suçlar ile suçlulara karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı, Tekirdağ Polisevi'nde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Emniyet Müdür Vekili Muammer Kaya, mala karşı işlenen suçlarda caydırmanın çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda esnaflardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Hırsızlıklara karşı kayıtsız kalmanın suçluların işini kolaylaştırdığını, dolayısıyla işyeri veya evlerin kilit sistemlerinin emniyetli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kaya, özellikle işyerlerine kamera ve alarm sistemi kurmanın hırsızlara karşı caydırıcı olabileceğini söyledi.
Tekirdağ Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çimen ise hırsızlık suçlarına karşı verilen cezaların hafiflemesi ile birlikte suç oranlarında bir artış olduğunu, ancak kendilerinin de esnaf olarak emniyete yardımcı olmalarını gerektiğini belirtti.

Asayiş Şube Müdürü Kaan Yıkılmaz da, hırsızlıkla en iyi mücadelenin fiziki önlemlerle polise yardım edilmesi olduğunu ifade ederek, işyerlerine alarm sistemi taktırılmasının gerekliliğini vurguladı. Alarm sisteminin hırsızların işini zorlaştırdığını ifade eden Yıkılmaz, bu şekilde emniyet güçlerinin olaya müdahalesinin çabuklaştığını, bunun caydırıcı özelliğinin büyük olduğunu kaydetti.

Müdür Yıkılmaz, olaylara tanık olan vatandaşların, suç işleyen kişileri emniyete ihbar etmekten korkmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Toplantıya katılan güvenlik sistemleri pazarlayan firmalar da ürünlerini esnaflara tanıtma fırsatı buldu.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 18:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?