30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Kar çözümleyici kullanılacak

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, yarından itibaren soğuk ve etkili kar yağışının beklendiği kent merkezinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Aygün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra "Kar çözümleyici" maddesini kullanan 2. ilin Tekirdağ olduğunu kaydetti.

Pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların düşmesi beklenirken yoğun kar yaşığının görüleceği Tekirdağ'da yetkililer, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini açıkladı. Gece saatlerinden itibaren yağması beklenen kar yağışının kısa sürede bölgeyi etkisi altına alması bekleniyor. Yetkililer olumsuz hava koşullarına karşı sürücüleri uyardı. 'Zincirsiz yola çıkmayın' uyarısında bulunan ilgili kurumlar, yoğun kar yağışına karşın karayollarında tedbir almaya başladı.

Belediye Başkanı Ahmet Aygün; "Yağacak kar yağışı ve fırtınaya karşın karayolları ve trafik ekiplerine destek vereceğiz. Dozer ve iş makinalarımız hazır durumda bekliyor. Belediye olarak üzerimize düşeni eksiksiz yaparak vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştıracağız" dedi.

Türkiye'de ilk olarak İstanbul ilinde kullanılan "Kar çözümleyici" maddesinin bulunduğu ikinci İlin Tekirdağ olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ahmet Aygün; "Kar çözümleyici Türkiye'de yalnızca İstanbul ilinde kullanılıyordu, bu maddeyi ikinci kullanan il biz olduk. Bu maddeden şu anda elimizde 10 ton var. Yoğun kar yağışının etkili olacağı bölgelerde Karayolları ekipleriyle yapacağımız çalışmalarda bu maddeyi kullanarak don ve buzlanma olayını en aza indereceğiz" dedi. Başkan Ahmet Aygün, İstanbul'dan sonra yalnızca Tekirdağ'da bulunan kar çözümleyici maddesi sayesinde trafik kazalarını en aza indirerek şehir içi trafiği ve yaya trafiğinin problem olmaktan çıkacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 16:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?