30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Karaidemir Barajı'nda su tahliyesi

Malkara'daki Karaidemir Barajı'ndan, son yağışlarla birlikte su düzeyinin tehlikeli boyutlara ulaşması nedeniyle su tahliyesi yapıldı.

Karaidemir Sulama Kooperatifi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bugün Hayrabolu ile 12 köyü etkilemesi beklenen su tahliye işleminde taşkın meydana gelmedi. Dün yapılan uyarılar ve belediye ekiplerinin almış olduğu önlemler sonucunda Hayrabolu Deresi'nde taşma olmadı.

Karaidemir Sulama Kooperatifi yetkilileri, son yağışlardan sonra baraj toplama alanında depolanan su miktarının 96 milyon metreküpe ulaşması nedeniyle, ileride bir sorun yaşanmaması için baraj kapaklarının açılarak su tahliyesi yapıldığını söylediler.

Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar da belediye ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda küçük sanayi sitesinin hemen yanında bulunan tarihi Hacılar Köprüsü'nün çevresinin alçak olması nedeniyle toprak kütlesiyle örtüldüğünü ve trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Karaidemir Barajı'ndan bırakılan suyun Hayrabolu Deresi'nin debisinde zaman zaman yükselmelere neden olduğu, ancak taşkın görülmediği kaydedildi.
aa
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 13:09:15
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 13:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?