30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Özyurt veda etti

Valiler Kararnamesi ile Tekirdağ Valiliği'nden Merkez Valiliği'ne alınan Ahmet Özyurt, kararı beklediğini belirterek, "Kimseye kırgın değilim ama koltuk için ne riyakarlık yaparım ne de doğru bildiklerimden şaşarım" dedi.

Son kez basın toplantısı düzenleyen Vali Özyurt, Tekirdağ'da 3 yıl boyunca en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını söyledi. 38 yıldır devletin hizmetinde olduğunu ifade eden Özyurt, "18 yıldır devletin valisiyim. Verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Bu bir siyasi tercih meselesidir. Ziyaeddin Akbulut 3 yıldan beri beni buradan aldırmak için uğraşıyordu. Ama ben kimseye kırgın değilim" dedi. Makam mevki için, koltuk için riyakarlık yapmasının söz konusu olmadığını belirten Vali Ahmet Özyurt, "38 yıldır Atatürk ilke ve inkılaplarından, doğru bildiğim ilkelerden ödün vermeden devletim için çalışıyorum. Benim koltuk merakım yok. Koltuk için riyakarlık yapacak, çizgimi değiştirecek halim de yok. Zaten bu karar çıkmasaydı Temmuz ayında emekli olmayı düşünüyordum" diye konuştu.

Vali Özyurt, Tekirdağ'dan Merkez Valiliği'ne alınması ile ilgili olarak Tekirdağ AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut'un çabası olduğunu dile getirerek, "Onunla yıllarca komşu illerde valilik yaptık. Beni buradan aldırmak için geldiğimden beri uğraşıyordu. Bunu bizzat kabinedeki bir bakan bana söyledi. Tekirdağ'a emir komuta edebileceği birini getirmek istiyordu. Tekirdağ'a gelişimde değil ama gidişimde onun etkisi muhakkaktır" açıklamasında bulundu.

Özyurt, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her şeye rağmen kimseye kırgın değilim. Devlette davamlılık esastır. Yeni gelecek olan meslektaşımı da aradım tebrik ettim. Yatırımlar kaldığı yerden devam eder, etmelidir de. Tekirdağ her şeyin en iyisine layık".

3 yıldan bu yana Tekirdağ'da görev yapan Vali Ahmet Özyurt Merkez Valiliği'ne alınırken, Tekirdağ Valiliği'ne, hükümet tarafından Şemdinli olaylarını araştırmakla görevlendirilen Mülkiye Başmüfettişi Aydın Nezih Doğan atandı. Aydın Nezih Doğan'ın Kurban Bayramı sonrası görevine başlayacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 17:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?