30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Parasızlıktan tamir ettiremiyor

Tekirdağ apartmanı bodrum katında 17 yaşındaki oğluyla birlikte yaşayan Saadet Ayaz, 11 yıldır mikrop içinde yaşadığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Saadet Ayaz ve oğlu Murat Ayaz, Merkez Yavuz Mahallesi Hamit Paşa sokak üzerinde, Çeşmeli apartmanında kendilerine ait bodrum kat dairede yaşıyor. Saadet Ayaz, apartmanlarda temizlikçilik yaparak yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Maddi sıkıntılar yüzünden bitişik binadan sızan lağım sularının evine dolmasını önleyecek bir tamirat yaptıramadığını ifade eden Ayaz, evlerinde göl oluşturan lağım suyu mikroplarının sağlıklarını tehdit ettiğini belirtti.

Saadet Ayaz, evinin yalnızca bir oda ve mutfağının kullanılabilir durumda olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Yıllardır burada oturuyorum ve bu sorunu yaşıyorum. Eşimle ayrıldık, 17 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyoruz. Yandaki binadan sızan lağım suları evimin odalarına, banyo ve tuvaletine kadar her yere yayıldı. 11 yıldır pislik ve mikrop içinde yaşıyoruz. Sürekli olarak baş ağrısı ve mide bulantımız var. Evimde misafir ağırlayamıyorum. Defelarca yetkililere baş vurdum. Belediye geliyor tazyikli su basıp gidiyor. Değişen hiç birşey yok."

Evin içinde plastik çizmelerle gezdiklerini gösteren Saadet Ayaz, oğlunun Endüstri Meslek Lisesi'nde okuduğunu, öte yandan sanayi sitesinde de staj yaptığını belirterek; "Oğlum okulu dolayısıyla çalışamıyor. Ben ise merdiven ve apartman temizliklerine giderek para kazanmaya çalışıyorum. Ev kendimizin olduğundan dolayı kiraya taşınamıyorum, çünkü kazancım bir kira ödemeye asla yetmez. Bir yardım elinin uzanmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Oğlu Murat Özgül de; "Evimizin neredeyse tüm odalarında lağım suları var. Sık sık hastalanıyoruz. Koku midemizi bulandırıyor. Yazın evin içine sızan pis sularda kurtlar oluşuyor, duvarda her an böcek ve sinek görmeniz mümkün." dedi.

Yaşadıkları bodrum katındaki evlerinin bitişiğinde bulunan Saraçoğlu apartmanı yöneticisiyle defalarca görüştüğünü belirten anne Saadet Ayaz, yöneticinin durumu kabul etmediğini söyledi.

Anne Saadet Ayaz ve oğlu Murat Özgül evlerini gazetecilere gezdirerek, durumu görmelerini istediler. Haber yapmak üzere eve gelen basın mensupları, içeride oluşan kokudan görev yapmakta zorlandılar.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 11:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?