30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Vekilden Başkan'a zorba benzetmesi

Tekirdağ Belediyesi tarafından "Yeni Şehir Mezarlığı" olarak belirlenen yerde yapılan gömülere tepkiler giderek büyüyor. CHP Tekirdağ Milletvekili Av. Mehmet Nuri Saygun, Başkan Ahmet Aygün'ün bencil düşünüp zorbaca hareket ettiğini söyledi.

Tekirdağ Belediyesi tarafından, 100 haneli Kayı köyü yakınlarında Yarapsan çamuru mevkii olarak bilinen yere yapılan Yeni Şehir Mezarlığı'na tepkiler giderek büyüyor.

Toprak yapısının "kara kepir" (killi, yağlı kaya) olmasından ötürü söz konusu toprağa hiç bir suretle gömü yapılmasının uygun olmadığını öne süren Milletvekili Saygun, bölgenin tarıma en elverişli yerlerden biri olduğuna dikkat çekti. Saygun, 'yarapsanlı çamuru' olarak bilinen mevkinde bulunan toprağın "şifalı" olduğunu ifade etti.

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ün söz konusu yerin mezarlık olarak belirlenmesinde adeta; "Ben Başkanım ne istersem yaparım" edasıyla hareket ettiğini dile getiren Milletvekili Saygun, Başkan Aygün'ün yaptığı işlerde hep bu düşüncesinin arkasında durduğunu öne sürdü. Mezarlık yerinin kararlaştırılmasında yine kendi fikrini uyguladığını savunan Milletvekili M.Nuri Saygun, Başkan Aygün'ün Sağlık İl Müdürlüğü'nün verdiği "gömü yapılamaz" belgesini kamuoyundan sakladığını söyledi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Mehmet Nuri Saygun konuşmasını şöyle sürdürdü; "Tekirdağımızın tartışmasız bir mezarlık yerine ihtiyacı vardır. Bu konuda Belediye ve Meclisinin çalışmalarına destek veriyorum. Ancak şu o kadar açıktır ki, söz konusu yarapsanlı çamuru mevkii, mezarlık yapılmaya elverişli değildir. Toprak yapısı itibariyle bölgenin en verimli topraklarına sahip olduğu gibi bu çamur şifalıdır. Kara kepir dediğimiz bu toprak kaya gibi parçadır. Dolayısıyla gömü yapılan çukurların üzeri kürekle değil, bu toprağın parçalar halinde üst üste konularak kapatılır. Yazın kuruyan toprak açılır, ceset çürümez ve etrafa koku yayılır."

CHP Tekirdağ İl Başkanı Burhan Karaevli ve Belediye Meclis Üyelerinin de bulunduğu açıklamada Karaevli, söz konusu mezar yerinin Macarlar tarafından alınarak 5 yıldızlı bir otel yapılmak istendiğine dikkat çekti. Konum itibariyle ve toprağın şifalı olmasından ötürü bu yeri alarak değerlendirmek istediklerine bizzat şahit olduğunu ifade eden Burhan Karaevli; "Çocukluğum buralarda geçti. Yarapsanlı çamuru mevkii dediğimiz yerin toprakları şifalıdır, bu çamurun şifalı olduğunu bu kentte yaşamış herkes bilir. Biz bugün bu çamura ölülerimizi gömüyoruz. Hem onlara saygısızlık yapıyor, hemde bu şifalı toprakları değerlendiremiyoruz" dedi.

Belediye Meclisi CHP Grubu üyeleri de, Milletvekili Saygun ve İl Başkanı Karaevli'nin yaptığı açıklamalara destek verdiklerini belirterek Belediye Başkanı Ahmet Aygün'den söz konusu mezarlık yerinin gömüye uygun olmadığını gösteren raporu bir çok kez istediklerini, her istedikleri şeye cevap veren Aygün'ün, bu isteğe uzun süredir cevap vermediğini belirttiler.

Konuyla ilgili olarak, Kayı köyünün dava açtığını hatırlatan CHP'liler, mahkemeye taşınan olayın sonuçlanmasını beklediklerini söylediler.

Şehirde yaşayan insanların uzun süredir, öldükleri zaman köylerde defnedildiğine dikkat çeken partililer, konuya halkın tepkisini bu şekilde gösterdiklerini söylediler.

Kayı köyü, yarapsanlı çamuru mevkiine kurulan Yeni Şehir Mezarlığına gelerek açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili M.Nuri Saygun, İl Başkanı Burhan Karaevli, Belediye Meclisi CHP Grubu üyeleri, açıklamalarının ardından, mezarlarda yatan ölmüşlerin ruhuna dua okudular.

cihan
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 17:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?